"Іспит з англійської" для чиновників: Світлична показала найкращий результат

Четвер, 20 липня 2017, 11:36
Лише двоє з 13 українських топ-чиновників, які брали участь в експерименті, вільно володіють англійською.
"Іспит з англійської" для чиновників: Світлична показала найкращий результат

Про це повідомляє "Обозреватель" - видання пішло на експеримент: під виглядом естонського англомовного журналіста кореспонденти зверталися до міністрів та губернаторів з проханням дати інтерв`ю.

Серед посадовців, до яких зверталися, - голови Харківської, Київської, Волинської, Хмельницької, Івано-Франківської, Рівенської, Закарпатської, Сумської, Черкаської, Житомірської, Чернівецької ОДА, Міністри соціальної політики і молоді та спорту. 

З опрошених лише Юлія Світлична та Олександр Горган вільно володіють мовою та можуть без проблем відповисти на будь-які запитання. 

Губернатор Харківщини на питання чи може журналіст дізнатися про українсько-європейські відносини одразу відповила: "Sure you can".

Голова Харківської ОДА вільно спілкувалася про безвіз, його вплив на область та можливості, що відкрилися для українців. 

За думкою Юлії Світличної, Харківщину очікує прихід іноземних інвестицій в інженерно-механічну галузь, аграрний сектор, харчову промисловість. Також позитивно візова лібералізація вплине на науку. 

Як писала "Справжня Варта" раніше, Юлія Світлична, звертаючись до цьогорічних магістрів-випускників ХНУ ім. Каразіна, вже наголошувала на важиливості прийняття безвізу для розвитку науки. 

comments powered by HyperComments