Форум у Харкові - найкраща відповідь усім, хто не бачив майбутнього для харківської економіки без Росії - Світлична

П'ятниця, 22 вересня 2017, 11:36
Серед учасників делегації більше ніж 30 країн світу та 15 надзвичайних і повноважних послів, члени Уряду України, керівники великих міжнародних та вітчизняних компаній, бізнес-асоціацій, фінансових організацій та інвестиційних фондів
Форум у Харкові - найкраща відповідь усім, хто не бачив майбутнього для харківської економіки без Росії - Світлична

Таку особливість масштабної акції зазначила губернаторка, відкриваючи пленарне засідання IХ Міжнародного економічного форуму, темою якого стали «Модернізаційні пріоритети для України: відкрита економіка – відкриті можливості», - повідомляє «Справжня Варта».

Юлія Світлична: «Найкраща відповідь усім, хто не бачив майбутнього для харківської економіки, для харківської промисловості без Росії».

«Ще вчора нас лякали колапсом, а вже сьогодні ми відпрацьовуємо великі міжнародні проекти, які здатні завантажити замовленнями провідні підприємства Харківщини та їхніх суміжників по всій Україні», - підкреслила голова ХОДА.

Вона відмітила, що, знаходячись у 40 км від Росії, Харківщина транслює європейську ідею та європейські цінності на весь український схід.

«Це результат потужної підтримки регіональних ініціатив, яку Харківська область відчуває з боку керівництва держави. Це результат довіри до України з боку міжнародних партнерів. Це результат віри в європейську Харківщину, в європейську Україну з боку самих її громадян, - сказала Юлія Світлична. - Харківська область відкрита для співпраці та гарантує підтримку всіх перспективних спільних починань. Ми дивимося вперед і запрошуємо вас пройти разом з нами цим шляхом!».

Як відзначив Президент України Петро Порошенко у привітання до учасників форуму, "Харківський форум є платформою для відкритого діалогу між владою та бізнесом, для встановлення контактів між інвесторами та підприємствами, що шукають фонди для впровадження інноваційних ідей та розширення виробництва".

Президент підкреслив, що "сценарій розвитку нашої держави – «Успішна європейська Україна успішних українців», а  "Форум є одним з драйверів впровадження цього сценарію в життя".

Як раніше писала «Справжня Варта», на міжнародному економічному форумі підпишуть контракти на 75 млн доларів та 7 меморандумів про співпрацю.

«Цей форум - найпотужніша економічна подія Східної України, до якої ми готувалися цілий рік, - сказала Юлія Світлична. – Тут зібралися 30 міжнародних делегацій, 15 послів, у тому числі посли трьох найпотужніших економік світу – Сполучених Штатів Америки, Китайської Народної Республіки та Японії».

Керівник області відзначила, що в форумі беруть участь представники уряду, інвестиційних і венчурних фондів, бізнесмени, експертне середовище. Загалом захід зібрав майже 500 учасників.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments