Відкриття Центру розвитку для дітей у складі вишу є гарним продовженням напрацювань Гендерного форуму в Харкові, - Світлична

П'ятниця, 24 листопада 2017, 13:02
Сьогодні у Харківському національному університеті міського господарства відкрився Центр розвитку для дітей.
Відкриття Центру розвитку для дітей у складі вишу є гарним продовженням напрацювань Гендерного форуму в Харкові, - Світлична

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

У відкритті брали участь губернатор Харківщини Юлія Світлична та представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

У Центрі викладачі та студенти зможуть залишати дітей на той час, поки вони зайняті. 

За словами Юлії Світличної, відкриття цього закладу у складі вишу - це, у тому числі, впровадження напрацювань Гендерного форуму. 

Керівник області відзначила, що Центр було створено в співпраці з ЮНІСЕФ та подякувала за підтримку міжнародним партнерам. «Наша співпраця продовжуватиметься й наступного року. І ми будемо запроваджувати не тільки стандартні проекти», - сказала Юлія Світлична.

Народний депутат України, представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко наголосила, що відкриття подібних центрів саме в складі вишів є дуже важливим для сприйняття молоддю питань гендерної рівності.

«Це одразу формує відношення, коли створюється нова сім’я. Мама не тільки миє раму й посуд, а тато – летить у космос. Але обов’язково мають бути однакові можливості. Дівчина, яка вступає до вишу, не має просто сидіти вдома для того, щоб виховати дітей, а потім, можливо, вчитися. Дуже добре, коли це робиться вчасно - у свій вік», - сказала Ірина Луценко.

Центр для дітей у ХНУМГ ім. Бекетова відкрили в рамках програми «Університет, що формує простір турботи». Він забезпечить тимчасове перебування дітей на час відвідування їх батьками занять або консультацій (для студентів) та на час перебування на робочому місці (для співробітників). Про дітей будуть піклуватися досвідчені психологи, соціальні педагоги, а також волонтери-аніматори. Центр розмістився на близько 100 квадратних метрах. Комплекс приміщень обладнаний сучасними та безпечними меблями з екологічних матеріалів, які надано ЮНІСЕФ за підтримки Уряду Німеччини.

Головна «цільова аудиторія» Центру – діти дошкільного віку (від 3 до 7), немовлята можуть перебувати тут разом із батьками, а школярі – виконувати домашні завдання в спеціально обладнаному приміщенні.

Як раніше писала «Справжня Варта», ключовими темами для обговорення на Першому міжнародному гендерному форумі у Харкові  були сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

comments powered by HyperComments