ДТП на Сумській 18 жовтня: узяли під варту другого учасника аварії

Середа, 8 листопада 2017, 19:52
8 листопада в Київському районному суді Харкова відбувся розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу другому учаснику аварії Геннадію Дронову
ДТП на Сумській 18 жовтня: узяли під варту другого учасника аварії

Прокуратура Харківської області наполягає взяти другого учасника аварії – водія автомобіля Volkswagen Touareg Геннадія Дронова (він присутній на засіданні) – під варту без можливості внесення застави, повідомляє «Справжня Варта».

За словами адвоката Сергія Перепелиці, дії його підзахисного кваліфікуються за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян). Адвокат каже, що Геннадій Дронов знаходиться у лікарні на стаціонарному лікуванні, у нього сильні головні болі.

Напередодні начальник відділу слідчого управління Олександр Розумников повідомив, що Дронов не сприяє слідству. Водій Volkswagen Touareg підозрюється у тому, що зупинився за світлофором, а не перед ним, почав рух на заборонний сигнал світлофора, не переконавшись перед початком в безпеці. За словами начальника Головного управління Нацполіціі в Харківській області Олега Беха, слідчий просить обрати Дронову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

Експерти вивчили відеозаписи зіткнення, яке показує характер руху транспортних засобів. Було опитано 32 свідка.

Під час судового засідання прокурори подали на розгляд висновки судово-медичної експертизи, які ставлять під сумнів інформацію про важкий стан підозрюваного. Результати судово-медичної експертизи підтверджують легкі тілесні ушкодження, які не потребують лікування в медзакладі в умовах стаціонару.

Прокурор також додав, що підозрюваний був виписаний з лікарні 27 жовтня, але коли його викликали на допит, він знову продовжив лікування в приватній клініці.

Вислухавши всі сторони, суддя пішла до нарадчої кімнати.

Доповнено.

Рішенням суду Дронова взято під варту  на 42 діб без застави.

Як повідомляла «Справжня Варта», в центрі Харкова сталася жахлива ДТП, в результаті якої загинули п'ятеро людей. Дівчині-водію Lexus пред'явлено підозру, вона заарештована. Другим учасником аварії виявився Геннадій Дронов – водій автомобіля Volkswagen Touareg.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments