САМООРГАНІЗАЦІЮ «МАЙДАН» - ДО КОНСТИТУЦІЇ!

Святослав Караванський  |  Четвер, 11 вересня 2014, 10:06
Демократичні держави, що виникли на колишніх недемократичних утвореннях, як Україна та інші постсоловецькі республіки, потребують не лише копій західніх конституцій. Для успішного утвердження демократичних засад життя в колишніх колоніях потрібні свої, нескопійовані, а стихійно виниклі риси суспільних відносин з досвіду боротьби з диктатурами
САМООРГАНІЗАЦІЮ «МАЙДАН» - ДО КОНСТИТУЦІЇ!

Україна має блискучий досвід боротьби з диктатурою Сталінсько-Путінського типу. В ході цієї боротьби виник самоутворений орган народнього

протесту, опору, контролю - «Майдан», який увійшов до історії боротьби з узурпаторами.

            Цей унікальний самодіяльний орган боротьби за демократію, за свободу слова, зборів та віровизнань, за чесні вибори владних структур, поставши з глибини народніх мас, не може зійти зі сцени демократичного життя в Україні, а має дістати цілком заслужене місце у конституційних накресленнях існування майбутньої України.

            Конституції держав – це передбачення того, як мають урядуватися держави, як мають складатися взаємини між населенням та владою. У цьому передбаченні мусить бути місце для громадського контролю за всіма діями влади. Народ мусить знати до найменших подробиць, що робить влада, кого призначає на відповідальні посади, як витрачає народні гроші, як учить та виховує молоде покоління, як зброїть та готує до оборони народню армію.

            Щоб не було сутичок між владою і народом, народ мусить мати свій постійний орган, який, поруч із іншими демократичними структурами і на додаток до них, має дивитися пильним хазяйським оком за тим, як урядує влада, як урядують обрані народом керівники.

            І тут приходить на думку «Майдан». У майбутній демократичній Україні потрібен «Майдан». Після століть колоніяльної кормиги у середовищі народніх обранців можуть трапитися виродки. Нащо далеко йти. Український нарід обрав на вільних виборах президента Януковича, який використавши демократичні ціннощі, прийшов до влади з думкою знищити демократію, знищити свободи, знищити відродження українців. Чи ми вже забули, як викаблучувались Колісниченки й Табачники?        

            Чи такі епізоди неможливі у майбутньому? Ще й як можливі. Наша країна багатонаціональна. Окупанти минулого заселяли нашу землю чужорідним елементом. Із середовища цього чужого елементу будуть і далі виходити виродки які старатимуться одягти овечу шкуру, щоб захопити владу і зупинити відродження України й українців. Не згинули, як роса на сонці, наші споконвічні вороги, а будуть засилати й засилати в Україну свою агентуру.

            Ми маємо СБУ, розвідку, міліцію. Досвід говорить, що цього мало. Потрібне ще одне народнє око: «Майдан», який буде на сторожі нашої української демократії.

            Народжений в Україні «Майдан» мусить і далі жити. Майбутня Конституція України мусить передбачити контрольно-дорадчі права самодіяльного Майдану України.

            До комісії, яка вироблятиме Конституцію України, мають увійти представники «Майдану». Майдан має увійти до Конституції.

            Це вимога часу. Вимога демократії. Вимога виживання. «Майдан» допоможе нам вижити.

            Хай живе «Майдан»! Слава Україні! Слава героям! Слава Небесній Сотні!

comments powered by HyperComments