Колишній луганський нардеп Володимир Ландик знову оскандалився (фото)

Герман Борисов  |  Четвер, 30 липня 2015, 12:01
29 липня після того, як суд в Сєвєродонецьку відмінив виправдовувальний вирок Роману Ландику, його батько, колишній депутат Володимир Ландик, накричав на журналістів і в різкій формі захотів, щоб їх вигнали із зали суду.
володимир ландик знову оскандалився

Роман Ландик, який здобув широку популярність завдяки побиттю моделі Марії Коршунової в луганському ресторані «Баккара», прийшов на засідання суду разом з батьком, колишнім народним депутатом України (фракція Партії регіонів) Володимиром Ландиком. Адвокати пана Ландика, не моргнувши і оком, розповіли присутнім, що Роман Ландик, б'ючи дівчину, діяв у рамках «самозахисту», а також «з виховною метою».

Сам Роман з кислим виразом обличчя розповів суду, що так постраждав від дій Марії Коршунової, що йому досі доводиться лікуватися, причому за кордоном. Також він заявив, що є «жертвою режиму Віктора Януковича» і що його тоді узяли в полон за замовленням екс-президента.

Подібні аргументи на північнодонецького суддю, як раніше на сватівського, не подіяли, і виправдовувальний вирок, винесений Роману Ландику в квітні 2015 року, був скасований, а справа спрямована до суду першої інстанції.

Ландик-старший, як повідомляє ТСН, почав несамовито кричати на журналістів, звинувачуючи тих в  «продажності». Крім того, Володимир Іванович в грубій формі вимагав, щоб представників ЗМІ видалили із зали суду.

Нагадаємо, в липні 2011 року в луганському ресторані «Баккара» Роман Ландик на очах у відвідувачів побив Марію Коршунову. Відразу після цього інциденту в Інтернеті був викладений відеоролик, на якому видно, як Ландик пристає до Коршунової, обливає її якоюсь рідиною, тягне до неї руки після чого отримує карафою по голові. Після цього Роман б'є Марію руками і, схопивши за волосся, тягає по підлозі ресторану. Дівчина потрапила в лікарню із струсом мозку і численними гематомами, а син нардепа втік в Російську Федерацію, був затриманий в Краснодарі і екстрадований назад в Україну.

У результаті Роман Ландик отримав три роки умовно, а Марія Коршунова повідомила, що його сім'я виплатила їй компенсацію в 320 тисяч гривень.

Проте, Ландиків подібний підсумок не влаштовував - вони намагалися і гроші, заплачені Коршуновій, повернути, і оскаржити вирок, щоб Роман мав можливість брати участь у виборах.

Варто відзначити, що за чотири місяці до події в «Баккарі» Ландик-старший став фігурантом іншого скандалу : його охоронець побив співробітника ДАІ (причому за наказом самого нардепа).

Треба відзначити, що у той час за Ландика вступалися в пресі такі відомі політики як Михайло Чечетов і Геннадій Москаль. Можливо, за випадковим збігом, саме під час перебування останнього на посаді голови луганською ОДА Сватівський райсуд Луганської області і виніс Роману Ландику виправдовувальний вирок. Проте в Сєвєродонецькому суді версія про те, що Марія Коршунова сама напала на Романа Ландика, а він оборонявся, не спрацювала.

Взагалі на сім'ю Ландиків "нападають" досить часто, - розповідає Сергій Островський, колишній працівник однієї з фірм Володимира Ландика. - Навесні 2004 року на них напала охорона депутата Монятовського, яку охорона Ландика заспокоїла за допомогою співробітників «Беркута», що прибули на місце події (район Центрального ринку Луганська). У Ландиків тоді навіть стріляли з травматичного пістолета - це було справжнє каліцтво! Через пару років після цього на машину Романа напав 17-річний хлопець, якого протягнули на величезній швидкості на капоті, і він помер.

Тоді були свідки, які бачили, що Роман сидів за кермом, але провину на себе узяла інша людина. Ще на Рому нападали сестри-близнюки і інші дівчата в різних ресторанах, від яких він героїчно оборонявся. Ну, а на старшого Ландика і його охоронця Вову, як ви пам'ятаєте, нападав даішник Косяків, який потім «сам» ударився об бордюр і потрапив  у лікарню. І ще Соня Кошкіна на нього теж нападала і виставила в Інтернет його телефонне листування. Загалом, дуже весела сім'я, я завжди із задоволенням читаю новини, коли вони куди-небудь у черговий раз потрапляють у халепу.

На питання про політичне замовлення інциденту в «Баккарі» наш співрозмовник відповів так:

- Нардеп Єфремов з Ландиком-старшим буцався давно і навіть посунув його з посади голови Луганського обласного відділення Партії регіонів. Не виключено, що і даішники зупинили машину Ландика-старшого у березні 2011 не просто так. Але ось слова про те, що Маша Коршунова була найнята міліцією або Єфремовим, щоб зганьбити добре і чесне ім'я Роми Ландика - це, звичайно ж казки.

І старший, і молодший Ландики поводяться не по-чоловічому, коли намагаються це довести. Тоді усі інші дівчата, до яких приставав Рома раніше, теж були найняті Єфремовим і міліцією? А відразу і інші потерпілі від цієї сім'ї люди. Єфремов тоді просто скористався черговим «зальотом» Ландика-молодшого, щоб у черговий раз познущатися над його батьком. Але спеціальну «страву з перчиком» в "Баккаре" не замовляв.

Судячи з усього, історія з Романом Ландиком не закінчена, і вони з батьком продовжать «домагатися справедливості» в різних інстанціях.

 

 

comments powered by HyperComments