Міст часу – святкові таємниці. Минуле оживає за чашкою кави

Понеділок, 2 березня 2015, 21:58
Як оживити минуле? І не лише форму, а викликати у наш час сам дух минулого? Складно.
Міст часу – святкові таємниці. Минуле оживає за чашкою кави

Але харків’янкам фотографу Аллі Мутелиці та власниці галереї «Костюринський провулок» Наталії Нечепуренко вдалося викликати дух минулого у проекті «Міст часу – святкові таємниці». Все -- саме справжнє: слобожанські вишиванки і прикраси з приватних колекцій, святкові вечори, ворожіння...Все зійшлося докупи. Від Різдва до Водохреща. Подих часу з бабусиної скрині та позір у майбутнє -- хиткий місток крізь час. Лише на мить.

Сучасні харків’янки, учасниці проекту, легко вжилися в давні образи завдяки аутентичним строям, прикрасам та посуду. Намиста для проекту створив Дмитро Краснов з кераміки, виглядають напрочуд аутентично. А ворожили вони по справжньому. На воску, насінні, за допомогою книжки. Результат перевтілення можна побачити на фотовиставці, яка зараз демонструється у кафе «Бариста».

Як не дивно, фотопортрети у старовинному народному одязі вдало вписалися у сучасний інтер’єр кав’ярні. На відкритті виставки автор фотографій Алла Мутеліка розповіла цікаву історію: «з-за кордону знайомі цікавилися, з (непобоюся цього слова) Франції, тубільці тамтешні - Звідки у мене такі моделі ?? хто вони? - Звичайні жінки з Харкова - відповідаю. Та вам, кажуть, з такими жінками, моделі взагалі не потрібні!».

На фото з відкриття виставки можна побачити дівчат поряд з їхніми портретами.

comments powered by HyperComments