Ми йдемо! Активісти харківських громадських організацій пройшлися маршем Сумською

Понеділок, 11 квітня 2011, 13:34
3 квітня. Неділя. Активісти харківських громадських організацій пройшлися маршем Сумською. У найбільших містах України та Росії одночасно відбулись марши протестів проти хижацької забудови.
Ми  йдемо! Активісти харківських громадських організацій пройшлися маршем Сумською

Ми вийшли щоб висловити протест проти божевільних проектів мафіозі будівельного бізнесу. Акція відбулася синхронно у Харкові, Києві, Одесі, Львові, Москві, Санкт-Петербузі, Сочі, Пермі, Тольятті. Марш об’єднав людей небайдужих до долі своїх міст.

У Харкові марш відбувся вперше, тому учасників було небагато, чоловік 50. Але дуже важливо зробити перший крок. Учасники стартували від сумнозвісної «Дороги смерті», що недобре «прославила» Харків на всю Європу.

 

Перша зупинка відбулася у парку Горького, який саджали наші предки

І який нищать зараз за особистим наказом мера Харкова.

Відпочивальники підходили до нас, спілкувалися, ставили питання.
Друга зупинка – майдан Свободи. Тут ми трохи посміялися з НЛО, яка недолуго припаркувалася на даху обладміністрації.

Наступна зупинка – палац дитячої та юнацької творчості. Тут злочинні забудовники замишляли збудувати п’ятизірковий готель-хмарочос. Рятували палац, як то кажуть, усім світом. Поки що врятували. Але ручиська у мафії довгі-загребущі, тому учасники маршу гучно нагадали, що з палацу ми очей не спускаємо. Нам сигналили і махали руками з машин, які їхали Сумською. 

Неоготичний будиночок під № 52 ми теж не забувамо. Знищити не дозволимо!

Найтриваліша зупинка відбулася у саду Шевченко. Тут будівельні мафіозі надумали збудувати не якійсь там генделик, а справжню бібліотеку. З вирубкою дерев, які визнані пам’яткою природи. Але ж мафіозі, як всім відомо, у школі не вчились. Тому й не знають, бідолашні, що у бібліотеці мають бути книги. Прогресивна мафіозна бібліотека буде без книг. Та хто ж на таки дрібниці увагу звертає? Учасники маршу в школі вчилися добре. Тому прочитали на пам’ять кілька віршів Кобзаря. І, вже традиційно, поспілкувалися з перехожими.

 


Далі учасники маршу відвідали один з головних символів Харкова – Дзеркальний струмінь у сквері Перемоги. Цей сквер і нашої перемоги також. У 2008 р. разом з мешканцями прилеглих будинків тут вдалося відбитися від запланованого будивництва "паркувально-молитвеного комплексу". Минуло більше двох років, проектні та інші роботи не розпочато, дозволи втратили чинність. Значна частина тих, хто у 2008 р. захистив сквер Перемоги, у 2011 р. стали ядром Зеленого фронту. З Перемогою, друзі!

Фінал – площа Конституції, яка незабаром стане "Супермаркетом" Конституції. Дерева, які прикрашали дорогу до Покровського монастиря, вже пали у нерівній боротьбі. Танки на тлі собору, видовище гротескне.

 

Але ж у якому місті таке побачиш? Тільки у Харкові. Тому, геть лапи від танків, Адольфовичу!
Марш завершився на позитивній ноті. Учасники закликали до об’єднання організацій, міст, народів у потужний рух без кордонів, заради подолання будівельної мафії. Шмуель Дукер, не сховаєшся від борців з будівельною мафією!

Участь у марші взяли «Зелений фронт», «Печеніги», «ГСХ», «Поступ», «Прорвемся».

Ми чекаємо на ТЕБЕ! Виходь на наступний марш з нами!

comments powered by HyperComments