Нескінченні кола радості: Різдвяний Трамвай у Харкові

Вівторок, 8 січня 2013, 14:50
Свято Різдва Христового наша невеличка компанія відсвяткувала у Різдвяному трамваї. Яскраво прикрашений Різдвяний арт-трамвай вирушив 7 січня від поворотного кола біля Південного вокзалу і проїхав Полтавським шляхом, Московським проспектом, вулицями Кірова, Першої кінної армії, Жовтневої революції та маршала Конєва, саме так, за словами організаторів, їздили перші харківські трамваї.
Нескінченні кола радості:  Різдвяний Трамвай у Харкові

Цьогорічний Різдвяний трамвай – ювілейний. Цього року він вп’яте проїхав вулицями Харкова, на честь ювілею організатори зробили додатковий п’ятий рейс. Але все одно арт-трамвай не вмістив всіх охочих. В цьому році на трамваї з музикою і колядками проїхались 250 гостей. Ще 50 чоловік допомагали його прикрашати і веселити пасажирів. Як розповіли організатори, їхня головна мета зробити арт-трамвай чимось на кшталт харківської візитівки в сенсі святкування радісних свят, таких як Різдво.

Гості трамвая почули і побачили спеціальний різдвяний проект "Это Голос Трамвая" та колективи «Strikha-project» (Київ), СТО «Кривоструй», «FoxBay», «Драбина», дитячий хор «Мережка» під керівництвом Мирослави Семенової, дитячий ляльковий вертеп, фолк-хор.

Весь трамвай співав колядки разом з музикантами. Гості, які не пам’ятали  слів, отримали тести колядок, аби легше було підспівувати музикантам. Дехто брав їх додому, щоб підучити текст до наступного Різдва.

Крім цього, була спеціальна трамвайна вікторина від Літературного музею, знавці літератури отримали виграш -   квитки до музею. Трамвай зробив 5 кіл, програма кожного кола була різною. Денні рейси в першу чергу були для діточок, вечірня програма для дорослих. Але дивлячись на усміхнені обличчя пасажирів святкового трамваю, стає зрозумілим, що всі отримали неабияке задоволення.

Всі роки трамваєм незмінно керує водій Іван Процол, який вже став добрим знайомим організаторам і гостям арт-трамваю. Кількість охочих проїхатись на Різдвяному трамваї щороку збільшується, потрапили на святково дійство лише ті, хто заздалегідь замовив квитки. Все одно квитків на всіх охочих не вистачило.

Отже, дякуємо команді організаторів і водієві за незабутній святковий вечір і чекаємо, коли Різдвяний трамвай  знову загуркоче святковим містом!
 

 

comments powered by HyperComments