Не давайте свої гроші винищувачам природи! Бойкотуйте продукцію компанії «Shell»!

Понеділок, 8 квітня 2013, 23:07
У неділю активісти екологічної організації «Зелений фронт» провели пікетування заправок компанії «Shell» з вимогою бойкотувати продукцію кампанії на знак протесту проти планів «Shell» видобувати на Харківщині сланцевий газ методом фрекінгу.
Не давайте свої гроші винищувачам природи! Бойкотуйте продукцію компанії «Shell»!

Угода про його видобуток уряд України і компанія «Shell» підписали наприкінці січня. Шукати газ будуть у Барвінківському, Балаклійському та Ізюмському районах. Протестувальники впевнені: технологія гідророзриву пластів, яку планують використовувати, небезпечна для навколишнього середовища.

«У нас немає претензій до якості продуктів та обслуговування компанії «Shell», але у нас є обґрунтовані претензії до форми договору цієї корпорації з державою Україна, самому факту засекречування цього документа. Ми закликаємо всіх автомобілістів країни бойкотувати продукцію «Shell»  до того моменту, поки компанія не відмовиться від видобутку сланцевого газу методом фрекінгу на території України або не зніме всі існуючі екологічні ризики, пов'язані з таким видобуванням», - каже голова громадської організації «Зелений фронт» Олег Перегон.

Він зазначив, що вже кілька місяців  українські екологи протестують проти видобутку сланцевого газу методом гідророзриву пласта, так званого  фрекінга. «Ми змушені виходити на вулицю, тому що у нас вже немає іншого виходу. Сьогодні - це загальнохарківська акція, ми пікетуємо всі 8 автозаправок компанії «Shell» в місті». Нинішні громадські слухання, консультації та інші роз'яснювальні заходи, що проводяться компанією «Shell», Олег Перегон вважає профанацією. Адже газовидобувачі не сприймають ніякі зауваження фахівців, а просто агітують або, точніше сказати, рекламують себе перед людьми.
«Згідно з укладеним договором між українською владою і «Shell», компанія працюватиме практично без перевірок з боку контролюючих органів, інспектори можуть з'являтися на підприємствах фірми не частіше ніж раз на три роки, а публікувати результати своїх ревізій лише через 5 років після закінчення договору, що укладений на 50 років. Вона не буде платити українські податки, дотримуватися  законів і підзаконних актів, відшкодовувати завдані природі збитки» - розповів еколог.

З плакатами біля заправок протестувальники простояли дві години. Під час акції активісти збирали підписи на підтримку своїх вимог - їх мають намір відправити в Кабмін і Президенту України. Протестувальники переконані, що за  місяць це буде вже всеукраїнська кампанія, до якої долучаться   колеги-екологи з інших областей України.

 

 

 

comments powered by HyperComments