ГО "Зелений фронт" запрошує до співпраці. Чи стануть рекомендації екологів програмою дій для депутатів?

Середа, 9 вересня 2015, 21:45
Другого вересня 2015 року координатори ГО «Зелений фронт» Олег Перегон, Артем Сосіпатров, Ірина Гончарова, Андрій Цуканов презентували екологічні пропозиції кандидатам у депутати місцевих рад.
ГО "Зелений фронт" запрошує до співпраці. Чи стануть рекомендації екологів програмою дій для депутатів?

Навіщо нам, зеленофронтівцям це потрібно? Ми багато чуємо, що громадськість має контролювати владу, громадськість має пропонувати рішення нагальних проблем, але не завжди громадські активісти роблять необхідні конкретні кроки. Тому ми вирішили скласти перелік актуальних для Харкова екологічних проблем і запропонувати шляхи їх вирішення.

Ми сподіваємось, що серед громадських організацій, серед партій, які йдуть на вибори, є люди готові вирішувати екологічні проблеми. І наші розробки допоможуть кандидатам у депутати ефективно працювати. Активісти Зеленого фронту, в свою чергу, готові співпрацювати з зацікавленими майбутніми депутатами як експерти з реалізації екопропозицій.

Ми вимагаємо повернути статус рекреаційної зони всієї території, яка до 2010 року належала парку ім. Горького.

Ми закликаємо припинити грабіж Лісопарку, провести ретельну перевірку законності виділення та цільового використання земельних ділянок з обов'язковим залученням громадських організацій; вимагаємо зупинити знищення парку ім. Маяковського, парку Перемоги, Зеленого гаю, закріпити в Статуті територіальної громади заборону на перепрофілювання земель рекреаційного призначення.

Пропонуємо включити представників екологічних організації до складу комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості;

Вимагаємо забезпечити повноцінний вільний доступ до Генерального плану міста Харкова.

За прикладом багатьох міст Європи ми пропонуємо створити у нашому Харкові сучасну велосипедну інфраструктуру.

Вважаємо необхідним модернізувати і розвивати мережу екологічного електротранспорту.

Вкрай необхідно якомога швидше скоротити шкідливі викиди підприємств, запилення повітря, забруднення річок.

Давно вже час налагодити роздільний збір сміття, у тому числі - твердих побутових відходів, створити систему прийому небезпечних відходів від харків’ян.

Більшість наших пропозицій відповідають екологічним зобов’язанням, які взяла на себе Україна в Угоді про асоціацію з ЄС.

Так, проблем багато. І за одну депутатську каденцію їх, напевно, вирішити не встигнемо. Але важливо почати, зробити перші кроки на шляху до чистого довкілля.

Закликаємо всі громадсько-політичні сили Харківщини разом берегти наші повітря, воду, землю!

comments powered by HyperComments