Врадіївка – анальгін та апельсин не допоможуть!

Вівторок, 9 липня 2013, 08:58
Уявіть собі таку картину: Далеке село. У одній з її родин – горе. Захворіла дитина. Викликали фельдшера. Той був заклопотаний своїми справами і проігнорував виклик.
Врадіївка – анальгін та апельсин не допоможуть!

Люди самі хотіли відправити хворого до райцентру, але дільничний заборонив. Мовляв, шлях небезпечний – зливи дорогу дуже розмили, треба тільки гвинтокрилом добиратися, а для цього необхідне втручання фельдшера. Порадив трохи почекати, бо у того дуже багато нагальних справ.

Через декілька днів все село тільки і говорило про вмираючу дитину і лікаря, який не виконує своїх обов’язків.  Розуміючи що так не тільки гарної роботи можна позбутися, а й отримати добрих стусанів, фельдшер намагається якось уладнати ситуацію. Побоюючись вже йти до цієї родини, він посилає туди найближчих друзів. Ті бачать що ситуація складна. У дитини тяжка форма запалення легень. Температура біля 40, постійний кашель. Друзі почали «втішати» батьків:

- О, як я вас розумію. У мене також дитина приблизно такого віку!, - каже один.

- А в усьому провина попереднього лікаря, - запевняє другий, - ну той, що звільнився три роки тому.

- Повірте, фельдшер страждає від ситуації, що склалася і буде робити все необхідне, щоб ваша дитина одужала, - каже третій,- незабаром ви відчуєте це.

Увечері  подзвонив фельдшер. Сказав, що ситуація під контролем. Головне збити температуру. Пообіцяв ліки та вітаміни. І його слова не розійшлися з ділами! Наступного ж дня хворій дитині було доставлено коробку анальгіну та два великих апельсина! 

Що сталося з цією дитиною? Напевно… Та це не так важливо, історія ж є повністю вигаданою! Вигаданою, щоб пояснити іншу, вже реальну ситуацію – реакцію влади на врадіївську трагедію. Погоджуюсь з тими, які впевнені, що влада, під впливом громадянського суспільства, вже не може «приспати» цю ситуацію. А отже, скоріш за всього, конкретні ґвалтівники будуть покарані. Але чи буде це достатнім, для того щоб «вилікувати» правоохоронну систему.

Як не жахливо це звучить – свавілля правоохоронців (гвалтування, незаконні затримання, відсутність реакції на звернення) є лише підвищеною температурою та кашлем. Боротися лише з цими проявами марно. Хвороба не відступить! Симптоматичне лікування необхідне, але в комплексі з основним. Необхідно знищувати сам збудник. Корупцію! І анальгін з апельсинами тут не допоможуть!!!

Чи потрібен нам фельдшер, який не може, чи не хоче цього зрозуміти?!!

comments powered by HyperComments