Боротьба з корупцією - справа спільна!

Вівторок, 16 липня 2013, 19:19
Народні протести проти свавілля влади, які охопили всю країну повинні призвести до того, що громадяни врешті-решт зрозуміють – поодинокі, відокремлені акції є неефективними, адже не вирішують проблеми докорінно.
Боротьба з корупцією - справа спільна!

Великі протести чорнобильців та підприємців відійшли до історії без будь-яких позитивних наслідків, як для самих протестувальників так і для України в цілому можуть слугувати доказом того. Безперечно: вбивці, ґвалтівники та аферисти мають бути покарними; незаконні рішення – скасованими… Проте, якщо не зміниться сама система, яка є розплідником головного джерела цих злочинів – корупції, сподівання на те, що зухвалі випадки безкарності не повторяться в найближчій перспективі – марні.

Боротьба  з системою вимагає координацію усіх протестних акцій, а також виходу на єдину програму антикорупційних дій. Це в свою чергу потребуватиме задіяння громадського, політичного, експертного ресурсів.

Безперечно – будь-які реформи проводяться державною владою. Тому народ повинен обирати її не тільки у вигляді облич, а й у вигляді ідей, програм, які, дуже бажано, мають виходити з інтересів самого народу.

Серед активістів акцій протесту потроху  зростатимуть справжні громадські та політичні лідери, які можуть посісти місце сьогоднішньої еліти. Одним із результатів подібних акцій, на мою думку, мусить стати делегування своїх представників до влади, в т.ч. через діючі політичні опозиційні сили, та активна співпраця з ними. Саме це й дозволить значно посилити боротьбу з корупцією через глобальний контроль, а у разі перемоги  й через ефективні реформи.

Впевнений, що тільки тоді  усі ми, громадяни України,  будемо мати реальний шанс докорінно змінити ситуацію. Інакше – усі ми програємо! УСІ, включаючи тих, хто намагається відокремити свій протест від загальноукраїнського процесу, або тих, хто не вважає окрему маленьку протестну акцію елементом цього самого процесу.

14.07.2013 р.

comments powered by HyperComments