Світлана Охович

15:04
Громадська організація Інститут масової інформації у 2016 рокі занесла дев'ять випадків порушення свободи слова на Харківщині.
19:11
За Законом “Про реформування друкованих ЗМІ” українські газети до кінця 2016 року за власним бажанням могли стати незалежними виданнями, тобто перестати отримувати дотації з бюджетів та мати у складі співзасновників органи місцевого самоуправління.
19:00
Кількість джинси в регіональних друкованих ЗМІ по Україні у листопаді 2016 р. склала 8% від загальної кількості матеріалів, цей показник в онлайн-ЗМІ — 3%. У Харкові в онлайні зафіксували 8% матеріалів з ознаками реклами без належного маркування, а у пресі – 4%.
17:34
Поки в Україні існують люди котрі “платять і замовляють музику” телеканалам, газетам та сайтам, читачі губитимуться серед політичних відтінків повідомлень.
15:45
За результатами другої хвилі моніторингу журналістських стандартів Харківські онлайн ЗМІ продовжують нехтувати балансом думок у новинах, а рівень достовірності та відокремлення думок від коментарів тримається на рівні 60-80 відсотків.
23:56
За останні пару місяців у Харкові з’явилися нові медійні проекти. Ті, хто їх започаткував у медіа працюють від 2 до 5 років. За своїми підходами та подачею можна навіть стверджувати, що це медіа так званої нової генерації.
17:19
За матеріалом інтернет-сайту “Newsroom” про керівника Департаменту господарства Харківської міської ради Романа Нехорошкова Національна поліція відкрила провадження за статтею “Незаконне збагачення” та розпочала перевірку власності чиновника. Така реакція правоохоронців сама по собі логічна та правомірна. Але дивлячись правді у вічі, таке стається досить рідко.
22:25
Дотриманий стандарт на продукт зазвичай означає довіру покупця та високі продажі. Тоді як стандарти у журналістиці здатні ввімкнути або вимкнути об'єктивну реальність. У якому положенні тримають онлайн ЗМІ Харкова три найголовніші вимикача — баланс думок, достовірність та відокремлення фактів від коментарів Інститут масової інформації моніторив з 15 по 27 серпня.
21:51
У журналістів на відміну від інших професій є невеличка прерогатива: коли їхній роботі перешкоджають, зловмисникам загрожує до трьох років ув’язнення чи штраф до 50 неоподаткованих мінімумів. Про це говорить Кримінальний кодекс. Однак журналісти, яким у Харкові за останній рік завадили працювати або на яких нападали, розказують трохи іншу сторі.
14:51
Журналістам Лозівської радіокомпанії не дозволили вести відеозйомки чергової сесії Краснопавлівського селищної ради, на якій депутати планували підвищувати тариф на воду.
  • 1
  • 2