БЛОГИ

00:04
Іде війна. Усі інформаційні організації збирають факти, часом і брехню, щоб сказати наперед, що ж буде далі. Що робитиме Кривавий Шибздик далі? Підписав нібито мир, а що далі?
13:20
В Україні формально одна державна мова – українська. Насправді ж в Україні дві держаних мови, хоч це не записано в Конституції.
16:27
Читаю в Інтернеті «Прокуратура відновила провадження у справі Н.». «Словник української мови» Академії Наук УССР так пояснює слово провадження.: “Дія за значенням провадити 7. Провадження робіт.”
13:46
Майже кожен з нас в юності читав роман Сімони Шанже «Анжеліка і король», сторінки цього дивовижного твору дивують не тільки захопливими сценами, але і пишністю описів інтер’єрів спалень і кімнат, де мешкала головна героїня та її наближені особи. Дивовижної краси ліжко з дерев’яними позолоченими колонками під величезним балдахіном, крісла, обиті червоним оксамитом з ніжками у вигляді лап оленів, прикрашають не одну главу роману.
09:20
Відомий афоризм говорить: язик політиків служить, щоб ховати їхні думки. І цей вислів не втратив своєї правдивости і сьогодні. Міркування сучасних політиків аж так узгоджуються з цим афоризмом що їх треба розшифровувати. Беру на себе цю місію.
14:35
Українська мова мала й має низку мовних рис, які змушували наших молодших “старших” братів вдаватися до забороненого у цивілізованому світі мовного геноциду – лінгвоциду, який ішов у парі із сталінським періодом історії СССР. Лінгвоцид української мови та інших “республіканських” мов був насправді державною політикою країни перемігшого соціялізму.
21:58
Як оживити минуле? І не лише форму, а викликати у наш час сам дух минулого? Складно.
21:48
Від сампочатку агресії проти України Кремлівська мафія почала обробляти світ загрозою ядерного удару з РФ по мирних державах Вільного світу.
17:10
У Харкові вперше вшанували пам’ять харків’янина – Героя Небесної сотні. У педагогічному ліцеї ( колишній школі №4) 19 лютого відкрили меморіальну експозицію і стенд, присвячені Євгену Котляру.
15:19
ЕС в особі А. Меркель та Ф. Олланда домігся перемир’я на Сході України. Безперечний успіх дипломатії. Але поки це перемир’я з паперу не стане рельним фактом, варто не поспішати з оцінками. Тим паче, що в угоді Мінськ-2, деякі пункти насторожують.