Світлана Шкурай

20:28
Вчений-філософ Мирослав Попович, академік НАН України й представник ініціативної групи «Першого грудня», розповів харків’янам, як він бачить Тараса Шевченка, його творчість та особистість. Лекція пройшла в День Конституції України, 28 червня, в стінах Харківського національного університету і зібрала не тільки студентів та викладачів ВНЗ, а й інших жителів міста. Що запам’яталось і найбільше сподобалось слухачам з почутого – читайте далі.
11:50
Перший всеукраїнський форум закінчився 12 січня зустріччю з письменниками Віталієм та Дмитром Капрановими, Андрієм Кокотюхою та сумським журналістом Євгеном Положієм в харківському культурному центрі «Іndie». Вони розповідали учасникам форуму про свою творчість, співали пісень, зачитували вірші та ділилися планами на майбутнє.
10:54
Харків різко позбувся атмосфери футбольного європейського свята. Про минулі тижні веселощів нагадує лише фан-зона на площі Свободи, палатки з сувенірами та купки міліціонерів, які блукають центром міста. Але у багатьох місцевих досі жевріє надія помітити людину в помаранчевій футболці, дивному кашкеті та з пляшкою пива. Чим вони так причарували українців, ці закордонні прибульці?
18:16
Громадські активісти України мають великий потенціал, але наразі не використовують його – такий висновок можна зробити після дискусії, яка відбулась 5 березня о 19 годині в молодіжному центрі «OST» і була зосереджена на питанні впливу громадських рухів на політику нашої держави загалом та дії народних обранців безпосередньо.
11:06
Сміливістю і самопожертвою полеглі студенти змогли перетворити свою поразку 29 січня 1918 року на майбутню перемогу, але так і не побачили її. Сучасне покоління українців, яке живе у незалежній державі, не забуває їх подвигу.
23:50
На День Соборності України більш ніж у 20 містах відбулися акції до свята. Київ, Харків, Львів, Бучач, Дрогобич – усюди утворили «ланцюг єдності». Учасники таких святкувань були надзвичайно різноманітними: з розмальованими обличчям, у жовто-блакитних стрічках та з прапорами; маленькі хлопчики і дівчатка, молодь та люди старшого віку.
11:36
Кажуть, що на Західній Україні традиції шанують, а у нас, східняків, їх навіть і не знають. Керуючись таким стереотипом, я страшенно хотіла поїхати на Різдво до якогось селища чи містечка поближче до Карпат. Та сталося не так, як гадалося…Усе ж таки довелося 7 січня залишитись у Харкові. Правду кажуть, що нічого не трапляється дарма…
19:52
Нарешті настало те свято, на яке я, як і безліч інших українців, чекала з нетерпінням – 20-й День народження рідної країни. Вітаючи, будь-яке ЗМІ вважає своїм обов’язком написати, як у нас все погано, жителі України у коментарях до статей впевнено повідомляють про безлад і погану владу…
01:51
Біля пам’ятника Українській Повстанській Армії, що розташований у Молодіжному парку, 14 червня о 16 годині відбулось вшанування пам’яті Євгена Коновальця. Згадати борця за незалежну Україну прийшли Конгрес Українських Націоналістів, «Молода Просвіта» і «Наша Воля» (громадська організація козацтва та офіцерів запасу).