За Євгеном Коновальцем плакало небо

Світлана Шкурай  |  Середа, 15 червня 2011, 01:51
Біля пам’ятника Українській Повстанській Армії, що розташований у Молодіжному парку, 14 червня о 16 годині відбулось вшанування пам’яті Євгена Коновальця. Згадати борця за незалежну Україну прийшли Конгрес Українських Націоналістів, «Молода Просвіта» і «Наша Воля» (громадська організація козацтва та офіцерів запасу).
За Євгеном Коновальцем плакало небо

Розпочався день пам’яті з панахиди, яку відслужив протоієрей Української Автокефальної Православної Церкви Олег Козуб. Опісля кожен присутній мав можливість сказати кілька слів про славного сина української народу, публіциста, громадянського діяча і засновника ОУН Євгена Михайловича Коновальця . Бажаючих виявилось немало. Крім згадок про минуле України і діяльність Коновальця, мовці цитували вислови і читали вірші. Чи не найзмістовніше розкрили особистість загиблого згадані сьогодні рядки:

«Для України жив

І вмер за Україну»

 

Та його смерть не була марною, адже зараз наша країна незалежна. «Ми будемо мати свою державу завжди», - додає козацький отаман Олег Борисюк, підкреслюючи важливість внеску наших предків у формування національної свідомості сучасних українців.

 

«Слава герою Коновальцю!» - підсумував Богдан Дяків, голова харківського осередку Конгресу Українських Націоналістів. Завершився цей день покладанням квітів до пам’ятника.

 

 

Люд потроху розходився, а дощ ставав все сильніший і сильніший. Мабуть, і небо згадало про 120 річницю від Дня народження справді видатного українця, який загинув за свою державу.

Краплі прозорої води символічно стікали по обличчю Євгена Коновальця, зображеному на чорно-білому портреті. Напевно, не чекав він побачити у такому стані свою рідну майже 20-річну незалежну Україну. Та якщо ще є люди, котрі шанують своїх героїв, надія на краще залишається…

 

comments powered by HyperComments