Молодь Харкова вшанувала пам’ять героїв Крут

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 30 січня 2012, 11:06
Сміливістю і самопожертвою полеглі студенти змогли перетворити свою поразку 29 січня 1918 року на майбутню перемогу, але так і не побачили її. Сучасне покоління українців, яке живе у незалежній державі, не забуває їх подвигу.
Молодь Харкова вшанувала пам’ять героїв Крут

Цього року вшанування пам’яті героїв битви під Крутами  проходило біля каменю Незалежності в саду імені Шевченка о 17 годині.

Увечері 29 січня молодь та люди старшого віку зібрались у центрі міста, щоб запалити свічку пам’яті загиблим. Разом вони виклали слова «Героям Крут». Палаючий у темряві червоним кольором напис посилював сумний настрій, а натхненні слова учасників заходу надавали деякої урочистості.

Спочатку кілька слів про битву сказали організатори – представники Спілки Української Молоді Харківщини. Костянтин Черемський, голова організації, розповів про саму подію, а Роман разом з іншими помолився за полеглих. Потім виступили всі бажаючі.

Євген Пономаренко, один з організаторів, запропонував учасникам заходу оплесками підтримати усіх, хто сьогодні вшанував пам’ять студентів, котрі віддали свої життя за Україну.

29 січня – це насамперед день пам’яті, але він нагадує про найголовнішу причину незалежності сучасної України – народ. Мужність, незламність і волелюбність українців, наших предків, дали нам у се те, що маємо сьогодні.  Саме тому завершив захід гімн України у виконанні усіх присутніх.

Такі вечори пам’яті доводять, що жертва юнаків не була марною, їх вчинок не забутий. Полеглі під Крутами  перемогли  закони буття: для нас вони будуть вічно живими.

 

comments powered by HyperComments