П'ємо ракетне паливо – і ПО-ЛЕ-ТІ-ЛИ! 3 листопада – День ракетних військ та артилерії

Микола Кузнєцов  |  Понеділок, 3 листопада 2008, 10:38
3 листопада в Україні відзначається День ракетних військ та артилерії, що входять до складу Сухопутних військ Збройних Сил України. Це професійне свято встановлено Указом президента від 31.10.1997. Дав 4 дні, щоб підготуватися...
П'ємо ракетне паливо – і ПО-ЛЕ-ТІ-ЛИ! 3 листопада – День ракетних військ та артилерії

Ракетні війська й артилерія складаються із з'єднань оперативно тактичних і тактичних ракет, з'єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної та протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет. Вони призначені для поразки живої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів супротивника, авіації, об'єктів протиповітряної оборони та інших важливих об'єктів при веденні бою.

Це ще не все: людям у формі треба готуватися до подвійного удару по печінці: сьогодні окрім цього – День інженерних військ.

Не лягай на бочок...

3 листопада 1907 року у Франції відбувся перший у світі політ вертольоту. З того часу людство зрозуміло, як називається той проміжно-моторошний стан між банкетом та глибо-о-оким сном. 

Крокодил Гена по-японськи

1954 р. у Японії на екран уперше було випущено «Годзіллу». Відтоді його ніхто не може зупинити.

Моніко, чекай!

1992 р. демократ Вільям (Білл) Джефферсон Клінтон, губернатор штату Арканзас, здобув перемогу на президентських виборах у США.

Щодо знаменитих світу цього...

1883 р. 3 листопада народився Дмитро Стахієвич Моор (Орлів), радянський графік, автор плакатів (славнозвісний плакат «А ти записався добровольцем?» – його рук справа).

1887 р. – Самуїл Маршак, поет, дитячий і не дуже. Під час війни Уолт Дісней побажав зробити кінематографічний варіант п'єси Маршака «Дванадцять місяців», і Маршак із цього приводу приїхав на прийом до Комітету зі справ кіно. Його просили почекати в приймальні. Він прождав півтори годин, не дочекався і поїхав, залишивши записку: 

У вас, товарищ Большаков, 
Не так уж много Маршаков.

1959 р. на світ з'явився білявий і блакитноокий «Універсальний солдат» Дольф Лундгрен, шведсько-американський кіноактор. Глибока та освічена людина, вічно грає якихось шляхетних лосів, що трощать усе навколо: зовнішність зобов'язує.

Не цокаючись...

3 листопада 1888 року була виявлена остання жертва Джека Потрошителя, який полюбляв різати продажних жінок. Злочинця так і не знайшли.

У Харкові...

3 листопада 1803 року звільнено з державної служби Харківського губернатора А.К. Артакова. «В історії Харкова ім'я Артакова відзначене як ім'я одного із супротивників заснування університету...» Правильно звільнили.


 

comments powered by HyperComments