П'ємо за три літери, які знає вся Україна!

Середа, 25 березня 2009, 08:33
25 березня – День працівників СБУ. Як говорив Ф. Дзержинський, у справжнього чекіста повинні бути холодна голова і гаряче серце. Не переплутати!
П'ємо за три літери, які знає вся Україна!

25 березня 1992 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про Службу безпеки України», і з 2001 року цей день з превеликим задоволенням наголошується як День СБУ.

Отже, почнемо співати осанну винуватцям сьогоднішнього торжества:
– Служба безпеки докладає всі зусилля, щоб держава впевнено відчувала себе в європейському і світовому домі.
– Служба безпеки України здійснює велику роботу з боротьби з тероризмом і наркобізнесом, нелегальною міграцією. Для успішного проведення таких операцій налагоджені контакти з Інтерполом, зарубіжними правоохоронними органами.
– Служба безпеки згідно зі своєю компетенцією протидіє розкраданню державного або колективного майна в особливо крупних розмірах, розкраданню або протиправному використанню бюджетних коштів, здійснює контррозвідувальну роботу у фінансовій і кредитно-банківських системах, в сферах приватизації, зовнішньоекономічній діяльності.
– З урахуванням поставлених завдань Служба робить все, щоб забезпечити цивільний мир і згоду в Україні і, щоб результати її роботи відповідали надіям співвітчизників.

Взагалі, з усього вищевикладеного виходить, що в СБУ працюють відважні хлопці, і пити за них варто багато і з відповідною відвагою.

Також цього дня...

Потягнуло на солодке
Сьогодні – свято всіх, хто вирощує цукровий буряк. До 1811 року використовувався тільки як корм для худоби, але в період наполеонівських війн континентальна Європа опинилася відрізаною від Вест-Індії, що поставляла вироблений з цукрового очерету цукор.

Цього дня імператор Наполеон Бонапарт видав декрет про виділення 80 000 акрів землі для вирощування цукрового буряка, про підготовку фахівців і будівництво заводів для отримання цукру з буряка, а також виділив значні субсидії для стимулювання селян, що вирощували буряк. До 1814 року 40 невеликих заводів виготовляли цукор в декількох країнах. Після скидання Наполеона галузь опинилася в занепаді, але незабаром в багатьох країнах буряк став головною сировиною при виробництві цукру.

Прийом!
У 1896 р. А. С. Попов здійснив в Російському физико-хімічному суспільстві першу в світі передачу радіосигналу.

Буржуїни всіх країн, ну ви зрозуміли
У 1957 р. в залі Горациїв і Куріациїв римського палацу Киджі на Капітолійському горбі в Римі голови Бельгії, Німеччини, Франції, Італії, Люксембурга і Нідерландів уклали договір про утворення Європейського економічного співтовариства (ЄЕС).

Ягідне кіно
У 1974 р. на екрани вийшов фільм Василя Шукшина «Калина червона».

Про великих світу сього

У 1947 р. народився Елтон Джон (справжнє ім'я Реджінальд Кенет Дуайт), англійський співак, композитор і просто сер. Улюбленець футбольних вболівальників... (СУДДЯ – ЕЛТОН ДЖОН!)
У 1950 р. – Борис Оскарович Бурда, бард, знавець, кулінар.
У 1976 р. – Володимир Кличко, наше боксерське ВСЕ.

Не чокаючись...

У 1918 р. помер Клод Дебюссі, французький композитор.
У 1987 р. – Іван Петрович Іванов-Вано, відомий радянський режисер, художник, сценарист, один з засновників радянської мультиплікації.
 

comments powered by HyperComments