Євро-2012 в Харкові було передбачене за 100 років. За що і вип'ємо!

Микола Кузнецов  |  П'ятниця, 3 квітня 2009, 08:34
Крім того, життя – як зебра. Смуга чорна, смуга біла. А потім... Коротше, 3 квітня п'ємо ще і за штрих-код – зебру, що відображає деяку інформацію. А якщо виражатися фігуральніше – просто-таки ілюстрація всьому нашому смугастому житті. Загалом, вип'ємо ж за рідні 482!
Євро-2012 в Харкові було передбачене за 100 років. За що і вип'ємо!

Цікаві факти про іменинника: першим товаром з штрих-кодом була жувальна гумка «Wrigley`s». А ще штрихкод однаково розпізнається як у фотографічному позитиві, так і в негативі.

Також цього дня...

...у 1928 р. рукопис «Аліси в Країні Див» продали американському покупцю за 15 400 фунтів стерлінгів (75 260 доларів).

У 1932 р. російський хірург Юрій Юрійович Вороний провів першу в світі операцію з пересадки нирки.

У 1968 р. відбулася прем'єра фільму Стенлі Кубріка «Космічна одіссея: 2001 рік». Згодом фільм був визнаний кращим в історії світового кіно в жанрі кінофантастики.

У 1973 р. Рада Міністрів УРСР заснувала літературну премію імені (страшно сказати!) Павла Тичини.

У 1987 р. на женевському аукціоні ювелірна колекція герцогині Віндзорської продана за рекордну ціну – 31 380 197 фунтів стерлінгів.

У 1990 р. над Львівською ратушею вперше в Україні офіційно піднімається синьо-жовтий прапор, який всім своїм синьо-жовтим виглядом відображав сучасну вітчизняну ментальність.

У 2000 р. найбагатша людина планети Біл Гейтс через різке падіння акцій «Майкрософту» втрачає 12 млрд. доларів, при цьому встановлюючи рекорд – його стан зменшувався на 4,7 млн. дол. на секунду.

Про великих світу сього

Сьогоднішній день рясніє артистами-іменинниками: у 1924 році народився Марлон Брандо, американський актор. Він вісім разів номінувався на приз «Оскар», і двічі таки отримував почесну нагороду.

У 1958 р. – Алєк Болдуін, американський актор. Два його брата – також відомі кіноактори, а дружиною була відома Кім Бессинджер.

А в 1961г. на світ з'явився розбишака Еді Мерфі.

У Харкові

3 квітня 1912 року почався цикл великих міжміських матчів у футбол, організованих всеросійським футбольним союзом. Першим матчем була зустріч в Харкові місцевої збірної команди з командою московського клубу «Морозівці», переможницею першості Москви. Матч закінчився перемогою москвичів, що забили супротивникам 3 сухих гола.

Через сто років Харків зібрався приймати Чемпіонат Європи. Це доля.
 

comments powered by HyperComments