Дорогі самовбивці! Озирніться навколо – стільки приємних речей, які можна з'їсти або випити!

Микола Кузнецов  |  Четвер, 10 вересня 2009, 09:14
10 вересня – Всесвітній день запобігання самогубствам. Тема невесела і місцями неприємна, але на те і є цей день, щоб можна було пояснити людям, яким не хочеться жити, що насправді це дуже цікавий процес!
Дорогі самовбивці! Озирніться навколо – стільки приємних речей, які можна з'їсти або випити!

До речі, по всій Землі після рішення накласти на себе руки вмирає більше людей, чим в результаті військових і насильницьких вбивств, разом взятих.

А в Китаї сьогодні – День Вчителя.

Так вип'ємо за те, щоб учні не доводили сенсеїв до думок про суїцид!

А ще сьогодні – День пошуку, або, так би мовити, Гуглів день!

Також цього дня

1693 – Петром I закладено перше судно, 24-гарматний корабель «Святий Павло». У серпні Петро прибув до Архангельська, де він вперше побачив море і перший голландський військовий корабель. Тоді Архангельськ був єдиним морським портом Росії, що пов'язував її з Заходом. За вказівкою царя на острів Соломбала на Північній Двині завезли будівельні матеріали і почали споруду суднобудівельної верфі.

1894 – в Лондоні оштрафований перший водій за водіння автомобіля у п'яному стані – таксист Джордж Сміт. Не впоравшись з керуванням, він в'їхав точно в двері будинку. Штраф склав 1 фунт стерлінгів. А може, він просто хотів подати авто безпосередньо до дверей квартири...

1918 – журналіст і історик Чарльз Репінгтон першим назвав війну, що йшла, Першою світовою.

1977 – туниський іммігрант Хаміда Джандубі, засуджений як вбивця, став останнім страченим на гільйотині злочинцем у Франції. За чотири роки гільйотина, як знаряддя страти, була заборонена.

1993 – на телеканалі «Fox Television» відбулася прем'єра першого епізоду культового американського фантастичного телесеріалу 1990-х років «Секретні матеріали».

1998 – випускники Стенфорда Ларрі Пейдж і Сергій Брін зустрілися з одним з засновників «Sun Microsystems» Енді Бехтольшаймом. Після недовгої розмови і демонстрації пошукової системи Бехтольшайм виписав чек на сто тисяч доларів на ім'я тоді ще не існуючій компанії «Google Inc». Тепер цей день відзначається як День Пошуку.

1998 – за 5 хвилин після старту запущена з космодрому Байконур ракета «Зеніт-2» впала разом з 12 американськими супутниками зв'язку «Глобалстар» в безлюдному місці в Хакасії.

Про великих світу сього

10 вересня 1914 року народився Роберт Уайз, американський кінорежисер, володар двох «Оскарів» («Вестсайдська історія», «Звуки музики»).

1931 – Люсьєна Овчиннікова, актриса театру і кіно («Дівчата», «Сильні духом», «Мама вийшла заміж», «Велика переміна», «Дев'ять днів одного року», «І знову Аніскін»).

1938 – Євген Маркович Татарський, кінорежисер («Пригоди принца Флорізеля», «Джек Восьмьоркін, американець», «Забійна сила»).

1945 – Хосе Фелісіано, пуерторіканський музикант, сліпий від народження. З 1963 року він регулярно записує пластинки, дуже багато гастролює, був лауреатом премій «Греммі», написав музику до популярного в 70-і роки фільму «Золото Маккени».

1948 – Ігор Костолевський, актор театру і кіно.

1955 – Лариса Доліна (дівоче прізвище Кудельман), російська естрадна співачка, джазова співачка, актриса.

1958 – Кріс Коламбус, американський кінорежисер («Місіс Даубтфайр», «Один вдома»).

1964 – Єгор Лєтов, лідер групи «Гражданская оборона».

1964 – Євген Білоусов, поп-співак.

1968 – Олександр «Чача» Іванов, російський рок-музикант, поет, лідер групи «Наів».

1968 – Гай Річчі, англійський кінорежисер («Карти, гроші, два сттвола», «Рок-н-рольщик»), чоловік співачки Мадонни.

Не чокаючись

10 вересня 1994 року помер Євген Долматовський, поет, лауреат Державної премії СРСР, автор пісень («Улюблене місто», «Ніч коротка», «Комсомольці-добровольці», «Тече Волга»).

1995 – Шарль Деннер, французький актор.

2001 – Євгенія Мельникова, актриса, заслужена артистка РРФСР.

У Харкові

За наказом 10 вересня 1733 року слободян зобов'язують розміщати на квартирах три драгунських і один гарнизонний полк, на них же тепер лежить обов'язок забезпечувати полиці провіантом для людей і коней.

 

comments powered by HyperComments