Боси і шефи — виставляйтеся! Все прогресивне людство відзначає ваш День

П'ятниця, 16 жовтня 2009, 08:52
16 жовтня прогресивне людство відзначає день шефа (або боса). Цього дня належить пригадати, що керівник — це професія. Що це — робота без відпочинку, відповідальність за кожен крок, за кожне слово, за благополуччя підлеглих йому людей.
з днем шефа

У 1958 році американська секретарка Патріція Хароські запропонувала відзначити це нове свято. У 1962 році свято було офіційно затверджене губернатором штату Ілінойс. Цю традицію підтримали багато країн.

Свято стало популярним не тільки в Америці. Незабаром в багатьох інших країнах День Шефа почали відзначати як традиційне торжество. Отже не дивуйтеся, якщо ваш начальник 16 жовтня чекатиме подарунок.  Він на це має повне право.

І ще потрібно пригадати про те, що шеф – це, перш за все, людина. Але просто пригадати – недостатньо. Свято – завжди привід піднести шефові подарунок, виразити пошану і вдячність!

16 жовтня — міжнародний День дій проти McDonald's. Це подія — не збори купки антиглобалізму, як можуть припустити багато... Все куди серйозніше.
 

Історія Міжнародного дня проти McDonald's почалася в 1980 році, коли Грінпіс запустив кампанію під гаслом «Що не так у McDonald's?». Після цього корпорація спробувала засудити активістів руху. Судові процеси продовжувалися більше 10 років. McDonald's не вдалося посадити своїх недругів, але злопам'ятні грінпісовци не забули і не пробачили переслідувань і продовжують мстити ненависній компанії.

Усесвітній день продовольства (World Food Day), що відзначається щорічно 16 жовтня, надає привід задуматися над тим, що зроблене і що ще належить зробити для вирішення глобального завдання — позбавлення людства з голоду.

Датою Дня була вибрана дата утворення Організації продовольства і сільського господарства ООН (Food and Agriculture Organization of the United Nations) 16 жовтня 1945 року.

Також цього дня...

1847 — вперше був опублікований роман Шарлоти Бронте «Джейн Ейр».

1923 — була заснована кінокомпанія Уолта Діснея.

19946 — приведений у виконання Нюрнберзький вирок — страчено 10 нацистських ватажків.

1978 — новим, 264-м в історії, Папою Римським вибраний польський кардинал Кароль Войтила (1920—2005), який прийняв ім'я Іоанн Павло II.

1988 — на Центральному телебаченні почався показ серіалу «Рабиня Ізаура», поклавши початок ері мильних опер в СРСР.
 

О великих світу цього...

У 1854 р. народився Оскар Уайльд, ірландський поет, драматург, есеїст, масон. Один з найвідоміших драматургів пізнього Вікторіанського періоду, яскрава особа того часу, пізніше засуджений за «непристойну» (гомосексуальне) поведінку і після двох років в'язниці переїхавший до Франції. Найбільш відомий своїми численними п'єсами, крилатими словами і афоризмами («Портрет Доріана Грія», «Ідеальний чоловік», «Як важливо бути серйозним»).

1854 — Карл Каутський, німецький економіст, історик і публіцист, один з лідерів і теоретиків німецької соціал-демократії. Вітчизняній публіці відомий здебільшого як «ну, этот, дьявол», з яким переписувався Енгельс (М. Булгаков, «Собаче серце»).

1863 — Джозеф Остін Чемберлен, англійський державний і політичний діяч, лауреат Нобелівської премії миру 1925 року

1886 — Давид Бен-Гуріон, перший прем'єр-міністр Ізраїлю.

1938 — Нико (справжнє ім'я Кріста Паффген), німецька співачка, модель, актриса.

1947 — Іван Диховичний, радянський кінорежисер. Починав як актор, після 40 зайнявся режисурою («Чорний чернець», «Прірва», «Копійка», «Вдих — видих»). Був другом Володимира Висоцького.

1968 — Ілля Лагутенко, лідер групи «Мумій Троль». До речі, цей день також вважається датою заснування самої групи (1983 р.).

Не чокаючись...

1791 — Григорій Олександрович Потьомкин-Таврічеській, генерал-фельдмаршал, фаворит Катерини II. Титул Таврійський отримав за приєднання Криму. Потьомкин керував будівництвом Чорноморського флоту, був головнокомандуючим в російський-турецькій війні 1787-91 рр.

1793 — Марія Антуанета, французька королева. Страчена за вироком Революційного трибуналу, винесеним двома днями раніше.

1855 — Тимофій Миколайович Грановській, історик і громадський діяч.

1879 — Сергій Михайлович Солов'їв, історик, член Петербурзької АН, автор багатотомної «Історії Росії з якнайдавніших часів».

1981 — Моше Даян, ізраїльський генерал.

У Харкові...

1799 — Указом імператора Павла I від 16 жовтня, по доповіді Святейшего Синоду, була заснована, як тоді називалася, Слобідсько-Українська єпархія, яка виділилася з обширної Білгородської єпархії. Першим її єпископом став Христофор (Суліма), що немало потрудився на благо новоустроєнной єпархії. З тих пір єпархія міняла свою назву: у 1836 р. вона стала називатися Харківською і Ахтирською, а з 1946 р. носить сучасну назву — Харківська і Богодухівська.

Іменини відзначають...

Денис, Іван, Ядвіга.

comments powered by HyperComments