За створення світу! А ще за Льва Яшина і Мухаммеда Алі. І за Cпартака Мішуліна

Четвер, 22 жовтня 2009, 08:46
У 4004 році до нашої ери згідно заяві, зробленій ірландським архієпископом Джеймсом Ашшером в 1650 році на підставі вивчення Старого Завіту, відбувся Акт Творіння (створення світу Богом).
сотворіння світу

Також цього дня...

1918 – в Спілку радянських журналістів поступила заява: «Прошу зарахувати мене в члени професійної Спілки радянських журналістів. Вл. Ульянов (Ленін)». Прохання задовольнили.

1960 – Кассиус Клей (майбутній Мохаммед Алі) виграв свій перший бій на професійній арені.

1962 – Президент США Джон Кеннеді виступив із заявою про оголошення повітряної і морської блокади Куби, на якій були виявлені радянські ракети. Америка вперше відчула себе незатишно в атомне століття, а
мир опинився на межі нової війни.

1964 – французький філософ і письменник Жан-Поль Сартр відмовляється від Нобелівської премії.

1969 – вийшов альбом «Led Zeppelin» «Led Zeppelin II», який стане першим і у Великобританії, і в США, а група наступного року буде названа кращим колективом року, перервавши багаторічну гегемонію «Бітлз».

1975 – радянська космічна станція «Венера-9» зробила м'яку посадку на поверхню Венери і передала на Землю перші знімки поверхні іншої планети Сонячної системи.

1982 – на екранах США з'явився фільм «Перша кров» з Сильвестром Сталлоне в ролі ветерана в'єтнамської війни по прізвиську Рембо.

Про великих світу цього...

У 1811 році народився Ференц Лист, угорський композитор, піаніст, диригент («Прелюди», «Фауст-симфонія», «Угорська рапсодія»).

1870 – Іван Олексійович Бунін, російський письменник, лауреат Нобелівської премії по літературі 1933 року («Суходіл», «Окаянні дні», «Життя Арсеньева», «Мітіна любов», «Темні алеї»).

1887 – Джон Рід, американський журналіст — свідок і літописець Жовтневої революції.

1922 – Тімоті Лірі, видатний американський письменник, психолог, пропагандист, учасник кампанії по дослідженнях психоделічеськіх наркотиків, розробник комп'ютерного програмного забезпечення. Свою скандальну популярність Лірі здобув за дослідження впливу психоделіков на психіку і нервову систему людини. Його дослідження були в самому розпалі, коли психоделіки (і раніше всього ЛСД) оголосили поза законом. Експерименти довелося припинити, але відмовлятися від психоделіков Лірі не збирався і пожертвував ради досліджень професійною кар'єрою і репутацією академічного ученого.

1926 – спартак Мішулін, актор Театру Сатири і кіно («Біле сонце пустелі», «Малюк і Карлсон», «Добре сидимо»).

1929 – Лев Іванович Яшин, футболіст, воротар московського «Динамо» і збірної СРСР, олімпійський чемпіон 1956 року, переможець Кубка Європи 1960 року, володар «Золотого м'яча» кращому футболістові Європи 1963 року, заслужений майстер спорту. Визнаний кращим голкіпером світового футболу XX століття, з 1992 року кращому воротареві світової першості вручається приз його імені.

1943 – Катрін Денев, французька актриса. Справжнє прізвище – Дорлеак. У кіно дебютувала, не здобувши спеціальної освіти. Денев – талановита самоучка.

1947 – Робертіно Лоретті, італійський співак. Жах який — його як і раніше звуть Робертіно! Кілька років тому Лоретті концертував по колишньому Союзу, а всі пам'ятають хлопчика з дивовижним голосом, якому не виповнилося і десяти років.

Не чокаючись...

1883 – Томас Майн Рід, американський письменник

1906 – Поль Сезанн, французький художник.

1963 – Елвін Джеллінек, американський фізіолог, першим що став вивчати природу і причини алкоголізму. Еллінек доводив, що до алкоголіків треба відноситися як до людей, уражених важкою хворобою.

1987 – Ліно Вентура, ранцузській кіноактор.

2001 – Георгій Михайлович Віцин, російський, радянський кіноактор.

У Харкові...

1896 року в Харкові відкрита Торгова школа. «Швидкий прогрес в області торгівлі і промисловості Росії за останні 10-15 років, все зростаюча конкуренція з іноземними державами за володіння ринками збуту, умови торгівлі, що змінилися, необхідність строгої звітності і порядку в справах – все це в сукупності вимагало від купця і його службовців солідної комерційної підготовки».

Іменини відзначають...

Абрам, Андрон, Опанас, Максим, Петро, Яків.

comments powered by HyperComments