П'ємо за найпрогресивніших людей – рекламістів і піарників!

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 08:40
«Реклама — двигун прогресу», — так говорив незабутній Остап Бендер. А значить, 23 жовтня — професійне свято найпрогресивніших людей!
день реклами

День рекламіста, або День працівника реклами – свято всіх рекламістів, маркетологів і піарників, наголошується з 1994 року. Зазвичай цього дня відбуваються святкові тусовки в нічних клубах, де бурхливо наголошується професійне свято.

Слово «реклама» відбулося від латинського «reclamare» — викрикувати. За свідченнями культурологів, в античності і середньовіччі духовна життєдіяльність суспільства виявлялася по перевазі в усній формі. Це підтверджується переважанням усних варіантів рекламних текстів. Їх постійна їх частина — вигуки торговців — згодом виділилася в особливий жанр.

Також цього дня...

У 1826 році в театрі Нью-Йорка вперше в США застосовано газове освітлення.

1914 – в Москві було відкрито Щукинське театральне училище.

1917 – Ленін, що несподівано з'явився на засіданні ЦК РСДРП(б), змінив хід голосування і наполіг на ухваленні резолюції про озброєне повстання.

1943 – жінки табору Освенцим зробили спробу повстання, убивши самого садистського офіцера табору Й. Шиллингера (того ж дня всі повсталі були розстріляні)

1947 – вперше лауреатами Нобелівської премії стало подружжя. Вихідцям з Австрії американським біохімікам Герті і Карлу Кори «за відкриття каталітичного перетворення глікогену» була присуджена премія по фізіології і медицині.

1947 – в атмосфері істерії полювання на відьом в Голлівуді президент гільдії акторів Рональд Рейган заявив Комісії з розслідування антиамериканської діяльності, що страх перед комунізмом не повинен ставити під загрозу демократичні принципи.

1952 – в Нью-Йорку пройшла прем'єра нового фільму Чарлі Чапліна «Вогні рампи».

1983 – в Буенос-Айресі собака впав з 13 поверху будинку на голову 75-річної жінки і убив її. У натовп, що зібрався на місці інциденту, врізався автобус, жертвою якого стала інша жінка. Чоловік, що став свідком обох нещасних випадків, помер на місці від серцевого нападу.

1998 – українські хакери через комп'ютери пограбували Вінницьке відділення Нацбанку на 80,4 млн гривень (більше 20 млн доларів)

2000 – Президент США Білл Клінтон підписав указ про виділення 58 млрд дол. на встановлення національного стандарту вживання алкоголю за кермом. Згідно документу, тепер в крові водія може міститися не більше ніж 0.08% алкоголю.

2002 – відбулися сенсаційні зміни в житті Оксфордського університету. Тут оголошено про розпуск спеціальної служби, яка майже вісімсот років стежила за порядком в британському вузі. Внутрішня поліція, зокрема, спостерігала за тим, як студенти проводять вільний час. Вона повинна була нагадувати їм про те, що більше часу слід проводити в бібліотеках, ніж в барах.

2002 – терористами було захоплено близько 800 заручників в Театральному центрі на Дубровці (мюзикл «Норд-ост»).

Про великих миру цього...

У 1920 році народився Джанні Родарі, італійський дитячий письменник («Пригоди Чиполліно», «Чарівний голос Джельсоміно»).

1928 – Юрій Саульській, російський композитор, автор пісень («Чорний кіт», «Діти сплять», «Мелодії Арбата»).

1951 – Вячеслав Вікторович Чанів, футболіст, воротар донецького «Шахтаря» і московського «Торпедо».

1956 – Вера Глаголева, російська актриса.

1970 – В'ячеслав Федорович Шилов, художник-карикатурист.

Не чокаючись...

42 до н.е. – Марк Юній Брут, римський губернатор і полководець, один з вбивць Гая Юлія Цезаря.

1872 – Теофіл Готье, французький поет.

У Харкові...

1960 – Харківський обласний драматичний театр перетворений в театр юного глядача.

Іменини відзначають...

Андрій, Іван, Федір.

comments powered by HyperComments