Сьогодні молодь всього світу відзначає своє професійне свято

Вівторок, 10 листопада 2009, 08:52
Було б дивним, якби молоді люди задовольнялися всього одним святом на свою честь.
всесвітній день молоді

Напевно, тому 12 серпня наголошується Міжнародний день молоді, українські хлопці і дівчата святкують День молоді України в останню неділю червня.

А 10 листопада наголошується Всесвітній день молоді, встановлений на честь утворення Усесвітньої федерації демократичної молоді (1945). Це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, об'єднуючий молодь всього світу без відмінності політичних і релігійних поглядів, расової і національної приналежності.

Сьогодні ж святкується Всесвітній день науки, або більш офіційно — Всесвітній день науки в ім'я світу і розвитку.  Він наголошується щорічно 10 листопада з метою підвищити усвідомлення користі науки громадськістю всього світу.

Також цього дня...

У 1885 році в  Германії по набережної річки Неккар з неймовірною для того часу швидкістю – 12 км/ч – промайнув перший мотоцикл. Його конструкція була проста – німецькі інженери Даймлер і Майбах встановили розроблений ними двигун внутрішнього згорання на дерев'яний велосипед.

1908 – в одному з готелів американського штату Монтана в номерах на столик поклали Біблію. З тих пір Священне Писання стало обов'язковим атрибутом готельних номерів.

1918 – опублікований перший радянський Кодекс законів про працю.

1933 – Іван Бунін став лауреатом Нобелівської премії по літературі «За строгу майстерність, з якою він розвиває традиції російської класичної прози».

1970 – запущена радянська космічна ракета з першим місяцеходом.

Про знаменитих миру цього...

У 1483 році народився Мартін Лютер, вождь Реформації в Германії.

1888 – Андрій Тупольов, авіаконструктор. Під керівництвом Тупольова створено понад 100 типів військових і цивільних літаків, в т.ч. АНТ-25, Ту-104 (перший реактивний пасажирський), Ту-114, Ту-134, Ту-154.

1919 – Михайло Калашников, російський конструктор, генерал, творець автоматів і кулеметів.

1928 – Енніо Морріконе, італійський композитор, аранжувальник, диригент, що прославився на просторах нашої Батьківщини хітом з кінофільму «Професіонал» з Жаном Полемо Бельмондо в головній ролі.

1951 – Віктор Сухоруков, актор («Брат»).

1975 – Тіна Канделаки, «найрозумніша» телеведуча.

Не чокаючись...

У 1891 р. помер Артюр Рембо, французький поет.

1982 – Леонід Ілліч Брежнев, Генеральний секретар ЦК КПРС.

1998 – Гелена Веліканова, естрадна співачка.

У Харкові...

1799 – харківське міське суспільство, зібравшись в Думі, міркує про тягарі постойної повинності. Плодом міркувань з'явилося чергове звернення «куди слід, від імені Харківської Міської Думи з уявленням про те, щоб в Харкові право розпорядження квартирною повинністю було передане у ведення Городового Магістрату, а поліції заборонено було втручатися в розподіл квартир, тому що вона не має до того законного права».

1860 – Харківське жіноче училище отримує «на честь Найяснішого Імені Її Величність Государині Імператриці Марії Олександрівни ім'я «Маріїнського».

Іменини відзначають...

Арсеній, Дмитро, Іван, Іов, Максим, Неоніла, Праськовья, Степан, Терентій, Федул.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments