Разом з працівниками прокуратури об'єднуємося проти СНІДу

Вівторок, 1 грудня 2009, 08:48
1 грудня важ мир відзначає День боротьби зі СНІДом; вся Україна – День працівників прокуратури. А ось як логічно об'єднати два цих приводу, міркувати потрібно як мінімум утрьох.
День працівників прокуратури

Враховуючи роль органів прокуратури України в зміцненні законності, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури в справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 2 листопада 2000 року встановлено професійне свято — День працівників прокуратури, що відзначається 1 грудня.

Всесвітній день боротьби з СНІДом вперше наголошувався 1 грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЧ/СНІДу.

Символом боротьби з СНІДом є червона стрічка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Ця стрічка була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Ідея була прийнята групою «Visual AIDS». Оскільки організація складалася з професійних художників і менеджерів від мистецтва, реклама видимого символу боротьби з СНІДом була зроблена вельми вдало. Все почалося дуже просто. Ось уривок з ранньої рекламної листівки «Visual AIDS»: «Відріжте червону стрічку 6 сантиметрів завдовжки, потім скрутіть у верхній частині у формі переверненої «V». Використовуйте англійську шпильку, щоб прикріпити її до одягу».

Також цього дня...

У 1913 році відбулася установка першої лінії конвейєрної збірки на заводі компанії «Форд Мотор Компані».

1943 – завершилася Тегеранська конференція розділів урядів трьох союзних держав: СРСР (І. У. Сталін), США (Ф. Д. Рузвельт) і Великобританії (У. Черчилль).

1990 – відбулася зустріч британських і французьких будівельників тунеля під Ла-маншом.

1991 – в Україні пройшли Президентські вибори і Всеукраїнський референдум про незалежність.

Про знаменитих миру цього...

У 1873 році народився Валерій Якович Брюсов, російський поет-символіст.

1896 – Георгій Костянтинович Жуків, радянський полководець, Маршал Радянського Союзу.

1935 – Вуді Аллен, американський кінорежисер, письменник, актор, продюсер.

Не чокаючись...

1934 – в Ленінграді убили більшовика Сергія Кирова.

1986 – Юрій Тимошенко (Тарапунька), радянський естрадний артист і кіноактор.

1999 – Євгеній Дворжецький, актор театру і кіно («Ніжний вік», «В'язень замку Іф»).
 
У Харкові...

1868 – в Харкові відкритий Військово-окружний суд. Він складався з голови, суддів (зазвичай військові, в чині не менше полковника), слідчих (цивільні чиновники), прокурора і його помічників (з військових і цивільних чиновників).

Іменини відзначають...

Роман, Платон.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments