І все-таки вони рухаються! За свято від творців моделі поведінки на вечірці

Понеділок, 21 грудня 2009, 08:22
Цього дня в 1773 році народився Роберт Броун – шотландський ботанік, що відкрив явище, що отримало назву «Броунівський рух». Стосовно людського суспільства броунівський рух можна з легкістю назвати моделлю поведінки людей у веселій, святковій обстановці.
І все-таки вони рухаються! За свято від творців моделі поведінки на вечірці

А ще піднімемо тост за тих, без кого не обходиться грандіозна гулянка, – за міліцію, що відсвяткувала своє професійне свято. День міліції України наголошується щорічно 20 грудня – в день ухвалення Верховною Радою України в 1990 році Закону «Про міліцію».

Також цього дня...

1913 – в недільному додатку до газети «Нью-Йорк уорлд» опублікували перший кросворд на 32 слова, складений Артуром Винному.

1920 – Раднарком прийняв декрет «О використанні Криму для лікування трудящих».

1925 – в Москві в будівлі Великого театру був проведений офіційний перегляд фільму Сергія Ейзенштейна «Броненосець «Потемкин».

1937 – в Голлівуді відбулася прем'єра першого повнометражного мультиплікаційного фільму студії Уолта Діснея – «Белосніжка і сім гномів».

1975 – американець Вернер Ерхард встановив світовий рекорд, пославши 62 824 різдвяних вітальних листівки. Чого тільки не зробиш, щоб не працювати...

Про знаменитих миру цього...

1925 – Ольга Аросева, російська актриса, пані Моніка з «Кабачка 13 стільців».

1937 – Джейн Фонда, американська кіноактриса, засновниця аеробіки, владарка двох «Оскара».

1940 – Френк Заппа (повне ім'я Френсис Вінсент Заппа-молодший), американська доля-співак і композитор.

1948 – Семюель Л. Джексон, американський актор («Кримінальне чтиво», «Міцний горішок-3», «Зоряні війни», «Червона скрипка»).

Не чокаючись...

1375 – Джованні Боккаччо, знаменитий італійський письменник і поет.

У Харкові в грудні 1941 р. був вперше випробуваний і потім успішно застосований (на півдні України, а також в Росії і Криму) фургон-«душегубка», в якому людей вбивали вихлопними газами автомобіля.

Іменини відзначають...

Анфіса, Кирило, Потап.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments