Святкуємо Міжнародний день біологічної різноманітності на Землі і... на столі

Вівторок, 29 грудня 2009, 08:41
Генеральна Асамблея ООН в 1995 році оголосила 29 грудня днем біологічної різноманітності. Тобто флори і фауни Землі.
міжнародний день біологічної різноманітності

Ну а нам лише залишається випити за все рослинне і тваринне. І їм же закусити...

Також цього дня...

У 1891 році Томас Альва Едісон запатентував радіо. У 1892 році (за три роки до демонстрації Попова) Едісон організував радіозв'язок з рухомим поїздом, але він не мав комерційного успіху. Пізніше цей патент викупив Марконі.

1930 – американець Фред Ньютон проплив вниз за течією Міссісіпі 2940 км., в цілому знаходячись у воді 742 години (світовий рекорд)

1993 – 11-річний англієць Роберт Шуман став самою юною людиною, що відвідала обидва полюси Землі

Про знаменитих миру цього...

У 1709 році народилася Єлизавета, російська імператриця з 1741, дочка Петра I і Катерини I. більше всього на світі Єлизавета любила світські розваги: бали, танці, полювання, маскаради. Тобто, наша людина.

1766  – Чарльз Макинтош, шотладській хімік, який в 1823 винайшов прогумовану тканину. Його ім'ям були названі непромокальні плащі, виготовлені з цієї тканини.

1938 – Джон Войт, американський актор («Місія нездійснима», «Лара Крофт», «Скарб нації»), володар «Оскара» і  батько однієї з найкрасивіших актрис миру Анджеліни Джолі.

1952 – Сергій Проханов, російський актор («Вусатий нянь»).

Не чокаючись...

У 1986 році помер Андрій Тарковській, великий російський кінорежисер.

1987 – Яніна Жеймо, радянська кіноактриса («Попелюшка»).

1993 – Фрунзік (Мгер) Мкртчян, радянський кіноактор, народний артист СРСР («Кавказька полонянка», «Міміно»).

У Харкові...

1927 – в Харкові відкрилася Комуна імені Ф.Е. Дзержінського для перевиховання малолітніх злочинців. Комуна була створена на добровільні відрахування від заробітної плати українських чекістів. Керівником був запрошений відомий педагог Антон Семенович Макаренко. Виховний процес в комуні будувався на основі з'єднання навчання з продуктивною працею. У 1932 році в комуні був відкритий завод електроінструменту, на якому проводилися перші радянські свердлувальні верстати, а потім — завод фотоапаратів. У 1933 році саме цей завод почав випускати знамениті ФЕДи (насправді, це радянська «версія» німецької «Лійки»).

Іменини відзначають...

Марина, Софія.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments