Виходимо в невагомість: 27 січня космос оголошений надбанням всього людства

Середа, 27 січня 2010, 08:43
У 1967 році був підписаний міжурядовий документ «Договір про принципи діяльності держав по дослідженню і використанню космічного простору, включаючи Місяць та інші небесні тіла», що став основою міжнародного космічного права.
космос

На початку договір уклали Сполучені штати Америки, Великобританія і Радянський Союз, сьогодні більше 100 країн є державами – учасниками Договору.

Договір по космосу визначає основні правові рамки міжнародного космічного права. Так, в першій статті документа мовиться: «Дослідження і використання космічного простору, включаючи Місяць і інші небесні тіла, здійснюються на благо і на користь всіх країн, незалежно від ступеня їх економічного або наукового розвитку, і є надбанням всього людства».

Також цього дня...

У 1879 році Томас Едісон запатентував лампочку.

1926 – в Лондоні шотландський винахідник Джон Берд вперше продемонстрував широкій публіці телевізор, заснований на механічній системі передачі зображення.

1948 – в продаж поступили перші магнітофони (компанії Wire Recording Corporation of America).

1944 – зняття 900-денної блокади Ленінграда. Цього дня наголошується День військової слави Росії.

1987 року на пленумі ЦК КПРС Михайло Горбачов вперше називає час правління Леоніда Брежнева «епохою застою» і оголошує настання нового етапу перебудови – «ери гласності».

Про знаменитих миру цього...

У 1756 році народився Вольфганг Амадей Моцарт, австрійський композитор («Дон Жуан», «Чарівна флейта», «Весілля Фігаро»).

1832 – Люіс Керролл (справжнє ім'я Чарльз Лютвідж Доджсон), математик, письменник, фотограф. Відомий всьому світу казками «Аліса в країні чудес» і «Аліса в Задзеркаллі».

1980 – Марат Сафін, визнаний одній з перших ракеток світового тенісу, росіянин.

Не чокаючись...

У 1901 році помер Джузепе Верді, італійський композитор, центральна фігура італійської оперної школи.

1983 – Луї де Фюнес, французький кіноактор, один з найбільших коміків XX сторіччя.

У Харкові...

1880 – почало свою діяльність Харківське сільськогосподарське суспільство. На Суспільство покладалося наступне завдання: сприяти розвитку всіх галузей сільського господарства в Харківській, Полтавській Курській, Воронежській і Екатерінославськой, а також суміжних з ними губерніях.

Іменини відзначають...

Адам, Веніамін, Еремей, Ілля, Йосип, Ісаак, Макар, Марк, Ніна, Павло, Савва, Сергій, Степан.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments