Впадаємо в Нірвану – п'ємо за Курта Кобейна і Бананові Острови

Субота, 20 лютого 2010, 08:27
Мабуть, більше немає такої кількості небилиць, висмоктаних з пальця історій, так або інакше пов'язаних з ім'ям лідера однієї з самих значущих рок-команд світу. Як би там не було, в Кобейні бачили Особу з великої букви, незалежно від того, що собою ця особа втілювала – панка, бунтаря чи наркомана.
курт кобейн

А в 1983 році був записаний культовий рок-альбом СРСР «Бананові острови». Спродюсирован «БО» був Юрієм Чернавськім і Володимиром Матецким, за участю групи «Веселі хлоп'ята». Альбом включає вісім пісень, зокрема такі хіти 1980-х років, як «Здрастуйте, хлопчик Бананан!» і «Робот». Після виходу альбому перша пісня стала своєрідною «візитною карткою» Ю. Чернавського, а для багатьох — своєрідним музичним символом десятиліття. Не дивлячись на офіційну заборону, альбом був скопійований самвидавом і мільйонними тиражами розійшовся по всій країні, а хлопчик Бананан став центральним персонажем фільму «Асса».

Також цього дня...

У 1673 році в Лондоні відбувся перший відомий нині аукціон вин.

1816 – в Римі пройшла прем'єра опери Джоаккино Россіні «Севільській цирульник». Примітно, що через рівно 183 роки в Москві в Кремлівському Палаці відбулася прем'єра фільму Микити Міхалкова «Сибірський цирульник».

1872 – в США запатентований електричний ліфт.

1940 – вперше на екранах з'явилися мультяшні персонажі Том і Джері.

1999 – в Остіні (Техас, США) відбулося наймасовіше собаче шоу – в нім взяли участь 2114 собак.

Про знаменитих миру цього...

У 1729 році народився Федір Волков, творець першого постійного російського театру.

1898 – Порфирій Іванов, російський цілитель, автор популярної методики оздоровлення «Дітки».

1966 – Синді Кроуфорд, топ-модель і актриса.

1967 – Курт Дональд Кобейн, вокаліст і гітарист групи Nirvana.

1985 – Юлія Волкова, учасниця дуету «Тату».

Не чокаючись...

У 1949 році помер Василь Лебедев-Кумач, російський радянський поет-пісенник, автор пісень до фільмів «Веселі хлоп'ята», «Волга-Волга», «Цирк», «Діти капітана Гранту».

2001 – Ірина Бугрімова, перша в світі жінка – дресирувальник левів.

У Харкові...

У 1885 році відбулися перші загальні збори «Суспільства для надання допомоги і пошуку роботи німцям, що мали потребу». Вибрані перші члени ради. На чолі суспільства стали: ініціатор його створення Вільгельм Статс і, відомий своєю добродійністю, Максиміліан Гельферіх. Основний капітал Суспільства на момент відкриття – 500 крб.

Іменини відзначають...

Клим, Лука, Порфирій.

www.km.ru
ru.wikipedia.org
all.kharkov.ua

comments powered by HyperComments