П'ємо за найнадійніші мережі і браузер для найрозумнішого

Вівторок, 30 серпня 2011, 08:11
30 серпня 1995 р. відбулися одразу дві події, які Інтернет-спільнота може відзначити з особливим розмахом.
їнтернет

Так, 16 років тому кабельна мережа новин об'єднується з Інтернетом. Людство отримало надійний зв'язок, який не залежав від негоди і сонячного випромінювання. Результат наочний  –  дроти інтернет-провайдерів обплутали мегаполіси й містечка, створюючи корпоративні мережі і впускаючи Світове павутіння до будинки всіх охочих.

 А ще 30 серпня 1995 р. вважається «днем народження» браузера Opera. У цей день фон Течнер та Іварс створили компанію Opera Software. До речі, дослідження канадських психологів показало, що браузером Opera користуються люди з високим рівнем інтелектуального розвитку.

Також в цей день...

 У 1835 році  засноване місто Мельбурн в Австралії.

1836 –  засноване місто Хьюстон, штат Техас.

1867 – з листя коки був виділений кокаїн.

1873 – полярні дослідники Юліус Пайер і Карл Вайпрехта відкрили безлюдний арктичний архіпелаг, який був названий Землею Франца-Йосифа.

1918 – замах Фанні Каплан на В. І. Леніна на московському заводі Міхельсона.

1919 —  українські війська вибили більшовиків з Житомира і  визволили Київ. 

1922 – з метою забезпечення єдності вимірювань і координації діяльності повірочних палаток України на базі Харківської повірочної палатки була заснована Українська Головна Палата мір і ваг. Трохи менше ніж через 10 років, в 1931 році, Українська Головна Палата мір і ваг реорганізована в Український комітет Стандартизації (УКС).

1973 – в Кенії назавжди припинилася «роздача слонів»: полювати на них заборонили.

1991 —  Азербайджан проголосив  незалежність
          —  в Україні заборонена Комуністична партия.

1993 – на Ейфелеву вежу в Парижі піднявся 150-мільйонний відвідувач.

Про знаменитих світу цього...

 1797 року народилася Мері Шеллі Уоллстоункрафт, англійська письменниця («Франкенштейн»).

1860 – Ісаак Левітан, російський художник-пейзажист.

1871 – Ернест Резерфорд, англійський фізик, «батько» ядерної фізики, творець планетарної моделі атома, лауреат Нобелівської премії з хімії 1908 "за проведені ним дослідження в області розпаду елементів у хімії радіоактивних речовин».

1883 — Дмитро Донцов, український літературний критик, публіцист, політичний діяч, фундатор теорії інтегрального націоналізму.

1919 — Олекса Ізарський (справжнє  ім'я - Олексій  Мальченко), український письменник-романіст, літературознавець, перекладач. Твори: «Саксонська зима» , «Полтава», «Столиця над Ізаром» - про життя українців у еміграції.

1922 — Павло  Глазовий , український поет-гуморист і сатирик. 

1934 – Анатолій  Солоніцин, актор театру і кіно («Андрій Рубльов» ( у ролі Рубльова), «Солярис» (- Сарторіус), «Сталкер» (- Письменник)).

1937 — Лариса Кадочникова, українська акторка («Тіні забутих предків»).

1954 – Олександр Лукашенко, президент Республіки Білорусь.

1958 — Ганна Політковська (дівоче прізвище Мазепа), російська журналістка українського походження. Її убивство розглядається як замовне, направлене проти свободи слова.

1972 – Камерон Діаз, американська актриса («Маска», «Ангели Чарлі», найновіший - «Дуже погана училка»).

 
Не цокаючись...

 У 1940 році помер  Джозеф Джон Томсон, англійський фізик, лауреат Нобелівської премії (1906) за заслуги в області теоретичних й експериментальних досліджень провідності електрики в газах, серед яких найважливіша — відкриття електрона, ізотопів і винаходу мас-спектрометра.

1941 —  Микола Сціборський, діяч УНР 1917—1920 рр., полковник. Діяч ОУН, публіцист і теоретик українського націоналізму, за фахом — інженер-економіст..

1986 — Павло Жолтовський, український мистецтвознавець. Основоположник мистецтвознавчої науки в Україні. Як науковець, музейний працівник зробив безцінний внесок у дослідження і збереження пам'яток сакрального мистецтва України та Волині.

2006 — Олександр  Руденко-Десняк , український і російський журналіст, громадський діяч.

 2006 – Ігор Кіо, артист цирку, ілюзіоніст.

 2010 — Ален Корно, французький режисер, продюсер і сценарист. Фільми: "Форт Саган", "Страх і трепет", "Любовний злочин".

У Харкові...

 30 серпня 1869 року в Харкові відкрита Олександрівська лікарня. «Призначена вона для хворих всіх станів і віросповідань з усякими хворобами за винятком невиліковних і психічних, але головний контингент її хворих – чорнороби, прислуга і тощо»

Іменини відзначають...

 Мирон, Павло, Уляна, Пилип, Олексій,  Пимен, Кипріан, Стратон, Маргарита, Роза.

comments powered by HyperComments