Харків'янин побив рекорд Марадони з набивання м'яча та присвятив його Євро-2012

Надія Анатолієва  |  П'ятниця, 19 вересня 2008, 12:13
Харків'янин Микола Куценко побив рекорд Дієго Марадони, зробивши ногами 850 тисяч ударів по м'ячу під час акції Марафон Євро-2012 у підтримку проведення чемпіонату Європи в Україні.
Харків'янин побив рекорд Марадони з набивання м'яча та присвятив його Євро-2012

Під час марафону члени громадської організації інвалідів «Прагнення» з міста Бровари Київської області подолали 900 км від Києва до Варшави.

Марафон тривав 17 днів, участь у ньому прийняло 15 осіб (14 – в інвалідних колясках та Микола Куценко, який пересувався пішки), говорить організатор акції, творець центра реабілітації інвалідів у Броварах Олег Іваненко.
 
Щодня учасники акції долали більше 42 км на спеціально обладнаних під такі дистанції інвалідних колясках, у той час як Куценко безперервно набивав ногами м'яч.
 
«Усього Микола Куценко зробив 850 тисяч ударів по м'ячу. Таким чином, Микола побив рекорд, що раніше встановив всесвітньо відомий футболіст Дієго Марадона (Марадона набив м'яч головою близько 7000 разів)», – сказав Іваненко.
 
У той же час представник Книги рекордів України заявив, що подібного рекорду не зафіксовано ніде у світі. Незабаром планується подати заявку на реєстрацію українського рекорду у Книзі рекордів Гиннесса.


 

comments powered by HyperComments