Вчені впевнені - худнути треба швидко, а не поступово. Саме швидке схуднення допомагає надовго зберегти ідеальну фігуру

Субота, 24 липня 2010, 15:19
Найкращий спосіб схуднути назавжди, без повторного повернення зайвих кілограмів, як з'ясували австралійські вчені, - робити це швидко і різко. Результати дослідження, представлені на Міжнародному конгресі з боротьби з ожирінням, які пройшли в Стокгольмі, спростували усталену, в тому числі і серед лікарів, думку, що худнути треба повільно і поступово.
Вчені впевнені - худнути треба швидко, а не поступово. Саме швидке схуднення допомагає надовго зберегти ідеальну фігуру

Співробітник Мельбурнського університету професор Катріна Перселл представила підсумки проведеного нею експерименту. В ході роботи було досліджено дві групи за участю дівчат-добровольців. В одній групі дами повинні були дотримуватися так званої швидкої дієти, що дозволяє скидати близько 1,5 кг на тиждень, що триває 12 тижнів, а в другій - потрібно було розлучатися з 0,5 кг на тиждень протягом 36 тижнів. Виявилося, що різке схуднення є більш успішним для досягнення потрібної ваги тіла. Втрата 15% від ваги була досягнута 48% піддослідних, які худнули поступово.

У той же час серед тих дівчат, яким потрібно було скидати вагу швидко, бажаного успіху досягли 78%. Одна з причин цього, на думку Перселл, - психологічна. Як зазначає професор, втрата 1,5 кг на тиждень є гарним стимулом для продовження дієти і краще зберігає мотивацію для подальшого схуднення, ніж 0,5 кг.

Але такі дієти необхідно вибирати і призначати тільки після консультації з професійним дієтологом. Те, як швидко буде повертатися вага і в якому обсязі, буде відомо приблизно через три роки.

В той же час 21-річна американка Ліззі Веласкес з міста Остін (штат Техас) страждає на незвичайну недугу: вона важить всього 25 кг при зрості 152 см.
 
Для підтримки такої малої маси тіла дівчині доводиться їсти кожні 15-20 хвилин. Вона має споживати від 5 до 8 тисяч калорій на день.

На думку медиків, те, що відбувається з Ліззі, пояснюється унікальним синдромом, який не дозволяє їй набирати вагу і викликає прискорене старіння організму.

Люди з подібним синдромом зазвичай мають обличчя трикутної форми, ніс, подібний до пташиного дзьоба, рідке волосся на голові та вени, які просвічують крізь шкіру.

Лікарі не в змозі передбачити, які зміни відбуватимуться з тілом американки надалі. За словами самої Ліззі, вона народилася недоношеною, вагою близько 1 кг. За таких параметрах у дитинстві дівчині підходив навіть одяг для ляльок. Крім того, Ліззі має проблеми із зором: вона сліпа на одне око, а друге бачить недостатньо добре.

До речі, її співвітчизниця зі штату Нью-Джерсі, навпаки, поставила собі за мету стати найтовстішою жінкою планети. 42-річна Донна Сімпсон наразі важить 272 кілограми, і, хоча вже зараз їй важко пересуватися, планує досягти ваги у 455 кілограмів.

 

comments powered by HyperComments