Вибух у П'ятигорську названо терактом

Вівторок, 17 серпня 2010, 19:48
За фактом вибуху в П'ятигорську порушена кримінальна справа одразу за трьома статтями Кримінального кодексу РФ: "теракт", "замах на вбивство" "незаконне виготовлення вибухових речовин". Про це повідомив офіційний представник СКП РФ Володимир Маркін. Вибух прогримів близько 16.30 мск на вулиці Кірова біля будинку 37. Спрацював безоболонковий вибуховий пристрій, закладений в автомобілі ВАЗ-2106, зазначив Маркін.
Вибух у П'ятигорську названо терактом

У результаті вибуху декільком припаркованим поруч автомобілям і прилеглим будівлям заподіяні ушкодження. В результаті постраждали 22 людини. У лікарні міста з пораненнями різного ступеня тяжкості доставлені 11 осіб, одна з постраждалих жінок знаходиться у важкому стані.

Інформаційний центр Національного антитерористичного комітету (НАК), у свою чергу, повідомив, що до місця події направлені сили та засоби територіальних підрозділів ФСБ, МВС та МНС.

За вказівкою голови НАК Олександра Бортникова оперативним штабом та антитерористичною комісією в Ставропольському краї проводяться необхідні заходи з ліквідації та мінімізації наслідків надзвичайної події, а також відпрацьовуються всі можливі версії події.

"Потерпілим надається необхідна медична та психологічна допомога", - йдеться в повідомленні інформаційного центру.

Вибух стався 17 серпня близько 16.30 за московським часом (15.30 за київським) в центрі міста - вибухнула машина, припаркована біля кафе "Ермітаж".

За даними МНС, в автомобілі було закладено вибуховий пристрій. До цього повідомлялося, що вибухнути міг газовий балон.

 Як відомо, раніше у Московському метро було кілька вибухів, які теж було прирівняно до терактів.

comments powered by HyperComments