Більшість українців підтримує незалежність України, але не вірить у неї

Понеділок, 23 серпня 2010, 11:55
Майже половина громадян вважає, що Україна не є справді незалежною державою. Такі висновки було зроблено за результатами переданого агентству УНІАН опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 15 серпня. Зокрема, якби референдум щодо проголошення державної незалежності України відбувався сьогодні, підтримали б незалежність 59,1% опитаних, що є одним із найвищих показників за весь час, коли проводилися подібні опитування, відзначають у Центрі Разумкова.
Більшість українців підтримує незалежність України, але не вірить у неї

Водночас, частки тих, хто позитивно відповідає на запитання, чи є Україна дійсно незалежною державою, і тих, хто відповідає негативно, є приблизно рівними (відповідно 43,2% і 44,7%).

Частка тих, хто вважає, що Україна є дійсно незалежною державою, вища, ніж у 2006-2008 роках, однак нижча, ніж у 2005 році.

Відносна більшість опитаних вважає, що їхня родина більше втратила від здобуття Україною незалежності, ніж виграла (відповідно 41,7% і 26,3%).

Більшість громадян України (57,2%) вважають День Незалежності святом (16,7% опитаних відповіли, що День Незалежності для них – «дійсно велике свято», 40,5% – «звичайне свято, як і інші офіційні свята»). 31,9% дають відповідь, що для них це «не свято, а звичайний вихідний день», 7,9% – що взагалі «цей день повинен бути робочим».

В опитуванні взяли участь 2009 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та Криму за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками.

Опитування здійснювалося у 129 населених пунктах (75 міських та 54 сільських поселень).

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

 

comments powered by HyperComments