У харківських супермаркетах з'явилося небезпечне печиво (ФОТО)

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 27 серпня 2010, 11:12
Печиво, яке горить синюватим кольором “Справжня варта” придбала у супермаркеті “Сільпо”, що знаходиться за адресою проспект Героїв Сталінграда, 171. Товар був розфасований у маленькі поліетиленові пакети, на яких зазначено, що виробником продукції є харківська бісквітна фабрика.
У харківських супермаркетах з'явилося небезпечне печиво (ФОТО)

На смак печиво є надзвичайно смачним, трішки солонуватим, має приємний запах, спиртного не містить. Але кореспондент “Справжньої варти” інколи займається своєрідною перевіркою продуктів харчування на якість.

Коли було підпалено пластину печива, воно загорілося достатньо швидко і було помітно синюватий відтінок вогнища. За кольором щось подібне до горіння газу (блакитного палива). Виглядає дуже красиво.

Опісля досліду в кімнаті понад годину тримався неприємний запах, який викликав нудоту і головний біль.

Були спроби підпалити шматок булочки, хліба, просто борошна, але з цього нічого не вийшло. Якщо такі продукти довго тримати над вогнем, вони просто зменшуються в об’ємі і чорніють, але якщо припинити стороннє постачання вогню, то далі горіння не продовжується.

Якщо ж припинити тримати над вогнем вищезгадане печиво, то процес горіння самостійно продовжується і посилюється.

Порушенням прав споживача можна вважати не лише шкідливість печива, а й те, що речовини, які містяться в складі продукції ніде не зазначені на упаковці. А виглядає печиво таким чином. 



 

comments powered by HyperComments