Українські скульптори вибороли третє місце в Італії

Жанна Титаренко  |  Неділя, 29 серпня 2010, 18:17
Харківський скульптор Володимир Кочетігов і Тетяна Бузницька пройшли відбірковий конкурс і були запрошені в Італію. Серед учасників також були марокканці, американці і звичайно ж найбільше італійців. Велетенські піщані скульптури майстри виготовляли на Адріатичному узбережжі, там, де похований Данте Аліг’єрі.
Українські скульптори вибороли третє місце в Італії

В італійському місті Червіа (Chervia) цього літа проходив 14 конкурс на виконання кращої піщаної скульптури. Харківський скульптор Володимир Кочетігов і його сестра Тетяна Бузницька ліпили таку собі загадкову планету Ніберу.

На виконання конкурсної роботи учасникам відводилося всього 3 дні. Саме за такий короткий проміжок часу скульптори зуміли виліпити красиву дівчину, образ зачаття життя на Землі, правди, а внизу величезного казкового дракона.

(Загадкова планета Ніберу)

За словами Володимира Кочетігова, у перший день роботи, вже було дуже багато людей, які з великою цікавістю спостерігали за самим процесом ліплення. Коли роботи були закінчені, глядачі заповнювали спеціальні анкети, в яких зазначали свої оцінки для кожного майстра. Але було журі й з професіоналів.

(Уявіть собі, зробити таке вдвох всього за 3 дні)

Українська команда, яка складалася всього із двох людей, посіла третє місце. Для першого разу це дуже добре, оскільки раніше українські скульптори не брали участі в цьому конкурсі взагалі. 

comments powered by HyperComments