Міліція нарахувала наркоманів втричі менше ніж МОЗ

Понеділок, 30 серпня 2010, 13:54
На сьогодні немає достовірних даних про кількість осіб в Україні, схильних до вживання наркотичних речовин та їх аналогів, повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури. Пояснюють це відсутністю належної взаємодії між міністерствами та відомствами. Так за даними МВС кількість споживачів наркотиків в країні складає 158 тис. осіб, а за даними моніторингового центру МОЗ – 424 тис. осіб.
Міліція нарахувала наркоманів втричі менше ніж МОЗ

«Така розбіжність унеможливлює вжиття адекватних заходів до посилення контролю за їх обігом, надання лікарської допомоги», - підкреслили в ГПУ.

 Також в Генпрокуратурі заявили, що програма реалізації державної політики у сфері боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів на 2003-2010 роки не виконується.

 «Фінансування з місцевих бюджетів заходів з профілактики та лікування наркологічних захворювань незадовільне. Діяльність координаційних рад з питань протидії поширенню наркоманії на місцях носить формальний характер, не впливає на стан запобігання поширенню та вживанню наркотичних засобів, психотропних речовин», - сказано в повідомленні ГПУ.

 

comments powered by HyperComments