Комуністична партія України. Частина 2: до соціалізму разом з олігархами.

Ліна Кажан  |  П'ятниця, 26 листопада 2010, 19:33
Сучасна Партія Комуністів України (КПУ) все ще має своїх прихильників, серед яких, здебільшого, люди похилого віку, пенсіонери. «Партія… бере на озброєння лише такі засоби, що відповідають найвищим цілям класової боротьби».
Комуністична партія України. Частина 2: до соціалізму разом з олігархами.

 

«Есть у нас наказ:

Строй народних масс

Дружбой укреплять,

Чтобы не могли

Изверги земли

Голову поднять!»

(пісня «Мы за мир!», сл. Жарова, муз. Тулікова)

Сучасна Партія Комуністів України (КПУ) все ще має своїх прихильників, серед яких, здебільшого, люди похилого віку, пенсіонери.

Лідер КПУ – Петро Миколайович Симоненко. Народився 1 серпня 1952 р. в Донецьку. У 1969-1974 р. одержав спеціальність гірського инженера-електромеханіка в Донецькому політехнічному інституті, а в 1991 р. закінчив Київський інститут політології та соціального управління. Працювати почав у 1974 р. у донецькому інституті «Донгіпровуглемаш». З 1975 р. був на комсомольській та партійній роботі. З цього часу кар`єра політика швидко пішла вгору. З 1994 р. П. Симоненко п`ять разів поспіль обирали до Верховної Ради України (ВРУ), де він очолював парламентську фракцію КПУ. Протягом першого депутатського строку працював у комітеті ВРУ з питань культури та духовности, потім у комітеті з питань правової політики. Декілька разів балотувався в Президенти України. Зараз голова депутатської фракції комуністів.Порядковий номер у партійному спискуКПУ– 1. Член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. 

Головою Харківського осередку КПУ є Алла Олександрівна Александровська. Народилася 7 грудня 1948 р. у Харкові. Закінчила в 1972 р. Харківський авіаційний інститут за спеціальністю інженер-механік літакобудування, а потім – Харківський міжгалузевий економічний інститут  за спеціальністю менеджмент і маркетинг. Працювати почала в  АТ «Хартрон». У 1994 році була обрана депутатом Харківської обласної ради. Протягом 1994-1998 років працювала у складі постійної комісії обласної ради з питань бюджету. В той же час отримала вищу економічну освіту. У 1998 році Алла Александровська вперше була обрана народним депутатом України. Член фракції КПУ з травня 1998 р. Народний депутат України з березня 1998 р. У подальшому обиралась народним депутатом ще тричі – у 2002 р., 2006 р. та у 2007 р. У Верховній Раді України 3-го та 4-го скликань Александровська  працювала членом Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, була головою підкомітету з ядерної безпеки (1998-2006р.). У Верховній Раді України 5-го та 6-го скликань Алла Александровська = секретар Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

            Діяльність КПУ досить різноманітна. Ось декілька цікавих положень із сучасної програми КПУ. Висновки робіть самі.

1. Соціалізм — наша мета

            Головна мета Компартії України на нинішньому етапі:

  • усунення від влади буржуазно-націоналістичних, антисоціалістичних сил;
  • відродження на новій основі союзу рівноправних братніх народів ...

2.  Антисоціалістичний переворот, його причини

            Була недооцінена руйнівна сила націоналізму — ідеології найреакційніших антисоціалістичних кіл.

3. За що борються комуністи. Стратегія і тактика Комуністичної партії України

            Партія… бере на озброєння лише такі засоби, що відповідають найвищим цілям класової боротьби.

            …Перехід на більш високий ступінь соціалізму, на якому забезпечується панування суспільних форм власності… На цій основі забезпечується незворотність соціалістичних перетворень.

            Відповідно до цього Компартія добиватиметься:

  • В економіці і соціальній сфері:
  • …утвердити і розвити соціалістичну систему господарювання…;
  •  встановити перелік продукції, товарів і послуг, заборонених до ввозу в Україну;
  •  відновити планове ціноутворення;
  • при необхідності перейти на нормований розподіл основних продуктів харчування та промислових товарів першої необхідності…;
  • відновити державну валютну монополію і монополію на зовнішньоекономічну діяльність…;
  • ввести державну монополію на виробництво і реалізацію лікеро-горілчаних напоїв, тютюнових виробів та деяких інших товарів.

            Необхідною передумовою міцності нового Союзу комуністи вважають відновлення соціалістичних засад суспільного ладу і збереження радянської форми народовладдя.

            Висуваючи в центр своєї політики турботу про людину… партія буде наполегливо і послідовно добиватися:

  • встановлення державою прожиткового мінімуму і забезпечення на цьому рівні мінімального розміру заробітної плати та пенсій;
  • вилучення незаконно збудованих дач…
  • У духовній сфері: Компартія рішуче виступає проти… утвердження західних стандартів духовного життя. Комуністи виступають проти будь-яких проявів і пропаганди націоналізму… Комуністи підтримують пропозицію про надання російській мові, поряд з українською, статусу державної…

            Молоді українці мають зараз замало інформації про діяльність КПУ. На каналі «Рада» можна побачити, як комуністи добре розповідають про своє минуле. Проте, усім відомо, що колись їх партію заборонили. Також вони кажуть про високі ідеали та про братню любов. Не впевнена, що їх погляди збігаються із думкою українського народу. Ще Карл Маркс писав у перших строках своїй праці «Манифест коммунистической партии»: «Призрак бродит по Европе, призрак коммунизма…» Я, наприклад, вже налякана цією, такою собі страшною ідеологією. Як Ви могли побачити,  комуністи навіть у піснях зневажають наш народ. Хоча, можливо, варто запитати: чи подобається принципові положення їх Програми саме  Вам? 

comments powered by HyperComments