ДУМА, Центр правових та політичних досліджень

Жанна Титаренко  |  Неділя, 12 вересня 2010, 12:37
У Харкові діє нова, але достатньо потужна правова організація «Дума». Її очолює відомий правозахисник, колишній помічник міністра внутрішніх справ України з питань дотримання прав людини Юрій Чумак, який і розповів «Справжній варті» про діяльність центру.
ДУМА, Центр правових та політичних досліджень

Коли була заснована організація «Дума»?

- Центр правових та політичних досліджень «ДУМА» легалізовано Головним управлінням юстиції у Харківській області 7серпня 2009 року.

Діяльність ЦППД «ДУМА» поширюється на територію Харківської області.

Хто очолює організацію?

- Головою організації є я, Юрій Чумак, правозахисник, колишній помічник міністра внутрішніх справ України з питань дотримання прав людини. Також є членом Громадської ради при управлінні Державного департаменту України з питань виконання покарань у Харківській області та Громадської ради при ГУМВСУ в Харківській області з питань забезпечення прав людини.

Кого Ви вважаєте союзниками в національно-демократичному середовищі нашаго краю та з якими організаціями співпрацюєте?

- Організація співпрацює з громадянами, правоохоронними органами, органами державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаннями громадян України щодо питань забезпечення прав людини та основоположних свобод.

На сьогоднішній день до складу організації входять правозахисники, адвокати, юристи, політологи, журналісти та представники інших наукових та творчих професій.

Які заходи проводить організація?

- За період своєї діяльності ГО «ДУМА» організовано низку досліджень на правову тематику, зокрема, 25 вересня 2009 р. на площі Свободи у Харкові проведено акцію «Голосування на Майдані», метою якої було одержати уявлення про відношення мешканців Харкова й Харківської області до роботи міліції.

Яка мета діяльності організації?

- Основною метою діяльності громадської організації «Центр правових та політичних досліджень «ДУМА» є захист прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів, сприяння проведенню досліджень суспільної думки, громадський моніторинг роботи органів влади та місцевого самоврядування.

Гасло організації: «Добре поДУМАй, перш ніж прийняти рішення!» 

Дякую Вам за розмову.

comments powered by HyperComments