Співвітчизники з Польщі запрошують до участі в Днях української культури

Понеділок, 24 жовтня 2011, 17:06
Найбільшою українською організацією Республіки Польща є Об'єднання українців у Польщі (ОУП). Об’єднання реалізує проекти, адресовані до різних суспільних груп (дітей, молоді, студентів, людей середнього і старшого віку). З 1990 р. ОУП є видавцем тижневика “Наше Слово”, багатьох книг та часописів українською і польською мовами. Об'єднання є співавтором телевізійної програми “Теленовини” (Регіональне Телебачення TVP-3). ОУП також співпрацює з Польським Радіо, яке транслює україномовні програми в містах Щецин, Кошалін, Ольштин, Вроцлав, Краків.
Співвітчизники з Польщі запрошують до участі в Днях української культури

Раз на кілька років у різних містах Польщі відбувається Фестиваль української культури. Його було започатковано у 1967 році з метою популяризація нашої культури на теренах Польщі шляхом участі у ньому українських творчих колективів з України та інших держав. Цей фестиваль є найбільшою культурною подією, яку проводить українська національна меншина Польщі. Проте, активність українців у Польщі не обмежується цим заходом. Осередок ОУП у Щецині, центрі Західнопоморського воєводства, запрошує взяти участь у традиційних  Днях української культури:

Щецинське відділення Об’єднання українців у Польщі повідомляє, що наприкінці травня 2012 року відбудуться XVІ Дні української культури.
Запрошуємо до участі у святі мистецькі колективи, майстрів народно-прикладного мистецтва та усіх охочих.
Чекаємо на заявки щодо бажання та можливості взяти участь в урочистих заходах та демо-версії виступів в електронному варіанті до кінця 2011 року за адресою:
Związek Ukraińców w Polsce oddział Szczecin
UL. Mickiewicza 45
70-385 Szczecin
Tel. 91 422 16 96

Контактна особа: Іван Сирник, Голова Щецинського відділення Об’єднання українців у Польщі

E-mail: zupszczecin@poczta.onet.pl

Сайт Щецинського відділення: www.ukraincy.org

Сайт  Об'єднання  українців  у  Польщі   www.oup.ukraina.com.pl

comments powered by HyperComments