Всеукраїнський громадянський рух «Відсіч»

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 29 квітня 2011, 13:40
Громадянський рух «Відсіч» за допомогою акцій протесту привертає увагу суспільства до різних економічних та соціальних проблем. Його креативні ідеї підтримують тисячі студентів, які прагнуть збудувати вільну Україну з активним громадянським суспільством.
Всеукраїнський громадянський рух «Відсіч»

Про рух «Відсіч» «Справжній варті» розповів активний  діяч її Київського осередку Віктор Зінченко.  

Скажіть, будь-ласка, коли була заснований громадянський рух «Відсіч»?

- Більше року тому. Рух був започаткований як реакція на владу Януковича. Активні люди зрозуміли, що треба щось робити.

Хто очолює «Відсіч» на всеукраїнському рівні і місцевому в Києві?

- Ніхто не очолює,бо ми знаємо, що коли хтось очолить, то це буде слабким місцем організації, бо на ту людину можна тиснути, або підкупити її подальші дії. Тоді організація просто нейтралізується.

Які заходи  організовує рух?

- Пікети проти катувань в органах міліції, проти політичних репресій. «Відсіч» була одним з перших організаторів податкового Майдану. Низка акцій протесту була пов’язана з призначанням Дмитра Табачника на посаду Міністра освіти України.

Наразі, члени Київського осередку «Відсічі» планують провести захід до річниці вбивства в міліцейському відділку Ігоря Індила. Студенти підтримали незвичайний формат акції і вирішили в ніч із 17 на 18 травня заночувати під відділком міліції. Наступна акція протесту стосуватиметься нових "реформ" в освітній сфері.

Які організації в українському націоналістичному середовищі Ви вважаєте своїми союзниками?

-«Новий громадянин», «Пряма дія», Дебатна Академія, Фундація Регіональних Ініціатив (ФРІ) та молоді небайдужі до майбутнього України люди є нашими союзниками.

Розкажіть, будь-ласка, про основні програмові засади руху  «Відсіч»?

- Будувати в Україні громадянське суспільство, яке буде контролювати владу знизу і не давати їй ставати гіршою, якою б вона не була.

Дякую за розмову.

comments powered by HyperComments