Братство ветеранів ОУН-УПА, харківська обласна управа ім. Осипа Дяківа-Горнового

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 17 травня 2010, 21:53
Братство ОУН-УПА об'єднує тих, хто в страшні роки Другої Світової війни не побоявся встати на смертельний та нерівний бій з усіма ворогами української нації. Про діяльність харківського осередку Братства я розмовляла з його очільником паном Володимиром Столярковим.
Братство ветеранів ОУН-УПА, харківська обласна управа ім. Осипа Дяківа-Горнового

Коли була заснована організація Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім. Генерала Романа Шухевича – Тараса Чупринки на всеукраїнському та місцевому рівнях?

 - Сама Організація Українських Націоналістів була заснована в 1929 році. Всеукраїнське Братство ОУН-УПА, в яке входять ветерани – члени ОУН та колишні вояки Української Повстанської Армії було засноване в 1995 році, а зареєстроване і легалізоване в 2004 році. Харківська обласна Управа Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім. Осипа Дяківа-Горнового була зареєстрована на місцевому рівні 18 березня 2004 року.

Хто очолює організацію на всеукраїнському та місцевому рівнях?

 - На всеукраїнському рівні її очолює Михайло Зеленчук, видатний діяч українського визвольного руху, а на харківському місцевому – я, Володимир Столярков.  

Кого Ви вважаєте союзниками в українському національному середовищі?

- Працювати на сході України дуже і дуже важко. Своїми союзниками ми вважаємо всіх, хто підтримує українську національну ідею, для кого боротьба УПА є святою сторінкою в історії України.

Які заходи проводить Ваша організація?

- Всі заходи ми проводимо разом з обласною організацією спорідненої нам партії Конгрес Українських Націоналістів. Обов’язково щорічно намагаємося проводити заходи 9 березня (день народження Т. Шевченка) 22 травня, (в день перепоховання Тараса Шевченка), 29 січня день героїв Крут, 8 травня (день закінчення Другої Світової війни в Європі), 30 червня (День проголошення незалежності України у Львові та День народження командарма УПА Романа Шухевича), 24 серпня (День незалежності України), 14 жовтня (День створення УПА), остання субота листопада (вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій), 1 січня (День народження Степана Бандери). Також мають місце й інші заходи, залежно від ситуації в країні та Харкові.

Які політичні, програмові та інші засади має Ваша організація?

- Абсолютно такі ж, які мала і має зараз ОУН, КУН та інші націоналістичні та націонал-демократичні утворення нашої країни та нашого регіону.

Дякую Вам за розмову.

 

comments powered by HyperComments