Самопоміч

Понеділок, 27 жовтня 2014, 12:59
Партія «Самопоміч» — українська політична партія, лідером якої є міський голова Львова Андрій Садовий. Зареєстрована 29 грудня 2012 року. Її назва перегукується з громадським об'єднанням «Самопоміч», створеним Садовим у жовтні 2004 року.
Самопоміч

Партію «Самопоміч» Андрій Садовий зареєстрував 29 грудня 2012 року. Офіційна коротка назва партії звучить як «Партія Самопоміч». За даними соціологічних досліджень, станом на грудень 2013 року рейтинг партії «Самопоміч» у Львові коливався від 11% (вибори до міськради) до 3% (вибори у Верховну Раду). Особистий рейтинг лідера партії, мера Львова Андрія Садового, близько 43,5% львів'ян, довіряють понад 75%.

28 лютого 2014 року Андрій Садовий заявив, що Партія «Самопоміч» має намір взяти участь у позачергових парламентських виборах, які відбулися 26 жовтня 2014 року. 9 вересня 2014 у Києві проходив з'їзд партії, на якому був затверджено виборчий список. Список складається з 61 кандидата, серед них — представниками добровольчого батальйону «Донбас», активісти партій «Воля» та «Об'єднання «Самопоміч»», безпартійні. Сам Садовий займає у списку 50 місце.

Перша одинадцятка виборчого списку:

  1. Ганна Гопко — співзасновник громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», громадська активістка.
  2. Семен Семенченко — комбат добровольчого батальйону «Донбас».
  3. Олексій Скрипник — експерт в галузі інформаційних технологій, засновник та директор ІТ-компанії «Елекс», член наглядової ради IT-BPO Lviv Cluster.
  4. Оксана Сироїд — директор Української Правничої Фундації, експерт «Реанімаційного пакету реформ».
  5. Віктор Кривенко — експерт в галузі військово-промислового комплексу та економічної стратегії, голова правління благодійного фонду «Коло», експерт «Реанімаційного пакету реформ».
  6. Ірина Суслова — директор ТОВ «Західне передмістя Києва»
  7. Павло Кишкар — командир групи інформаційної війни добровольчого батальйону «Донбас».
  8. Олена Бабак — експерт в сфері житлово-комунального господарства, директор Інституту місцевого розвитку.
  9. Наталія Веселова — керівник благодійного фонду «Допомога „батальйону Донбас“».
  10. Олександр Данченко — провідний експерт в галузі телерадіокомунікації та зв'язку, генеральний директор ЗАТ «Датагруп».
  11. Олена Сотник — член правління Асоціації правників України, експерт «Реанімаційного пакету реформ».

Партія декларує такі цінності:

  1. зміцнення оборонного потенціалу України та відновлення повного суверенітету держави на всій території держави, утвердження її позицій на світовій арені;
  2. чищення державної служби від людей, які працюють на шкоду своїй державі, перетворення державного службовця в фахового, ефективного, політично неупередженого розробника та виконавця державної політики;
  3. посилення ваги місцевого самоврядування в системі влади України, максимальне наближення влади до потреб людини;
  4. утвердження справедливого, доброчесного і незалежного суду, а також формування незалежних та професійних органів правопорядку;
  5. створення умов для розвитку успішної соціальної ринкової економіки, з чесними правилами гри, можливостями для вільної реалізації підприємницького потенціалу народу;
  6. забезпечення інформаційної та енергетичної безпеки країни;
  7. інтеграція України в європейські та трансатлантичні структури;
  8. виведення сфер освіти, науки та культури на рівень максимального державного пріоритету;
  9. задання державної підтримки тим, хто її потребує, гарантування доступної та якісної медичної допомоги.
comments powered by HyperComments