Надія нації, харківська обласна молодіжна громадська організація

Жанна Титаренко  |  Середа, 26 травня 2010, 21:39
Лише віднедавна в Харкові існує доволі дієва і ні на кого не схожа молодіжка "Надія нації", яку очолює фаховий історик, аспірант ХНУ ім. Каразіна Олексій Корнєв. Саме він і розповів "Справжній варті" про діяльність і здобутки своєї організації.
Надія нації, харківська обласна молодіжна громадська організація

Коли була створена громадська організація “Надія нації”?

 - Харківська обласна молодіжна громадська організація «Надія Нації» була створена 26 червня 2008 р. на Установчих зборах членів організації (присутні 5 людей). На поточний момент організація нараховує близько 30-ти людей.

Хто очолює організацію?

 - Керую організацією я, Олексій Корнєв, 3 мої заступники та Провід (6 осіб).

Кого Ви вважаєте союзниками в українському національному середовищі?

 - Спілку Української Молоді і всіх тих, хто погоджується з нашою ідеологією.

Які заходи проводила Ваша організація?

 - Головною і визначальною метою діяльності організації початково була деконструкція брудних антиукраїнських історичних міфів та повернення слобожан до українських національних витоків (тематичні виступи у ЗМІ керівників організації та поширення патріотичної літератури у бібліотеках освітніх закладів). У межах даного напрямку у березні-квітні 2008р. ХОМГО «Надія Нації» спільно з кафедрою історії України Харківського національного університету ім. В. Каразіна було реалізовано масштабний науково-практичний проект з фахового збирання свідчень очевидців Голодомору 1932 – 1933рр. у Харківській області. Волонтери організації на кошти харківських підприємців-благодійників протягом листопада-грудня 2008 р. займалися реалізацією доброчинної християнської програми «Добробут», метою якої було надання матеріальної допомоги одній з найбільш нужденних категорій населення – самотнім пенсіонерам віком понад 80 років – у кількох районах Харківської області. У стадії розробки створення безкоштовної молодіжної спортивної секції для членів організації.

 З урахуванням невтішних реалій сьогодення, функції організації та засоби її діяльності (окрім традиційних раніше ЗМІ та бібліотек) були суттєво доповнені положенням про порятунок вже власне українського середовища, його оздоровлення (санацію) і відфільтровування провокаторів та неадекватних людей, які руйнують це середовище. ІІІ збори ХОМГО «Надія Нації» (24 липня 2009 р.) визначили в якості головного завдання організації на поточний момент усебічну боротьбу (в межах чинного законодавства) з неонацистським рухом на Харківщині, який дискредитує українство та Україну як демократичну державу.

Які політичні, програмові та інші засади має Ваша організація?

 - Світоглядні засади ХОМГО «Надія Нації» побудовані на історіософській концепції В. Липинського, творця ідеології українського націонал-консерватизму, що виступає за захист традиційних цінностей та розбудову міцної Української держави на основі політичної нації.  

Наш сайт в Інтернеті: http://nadia.nacii.at.ua

Дякую Вам за розмову. 

comments powered by HyperComments