Молодий Народний Рух, харківський осередок

Жанна Титаренко  |  Середа, 28 липня 2010, 20:35
На мапі національних молодіжок Харківщини відчутну роль відіграє місцевий осередок Молодого Народного Руху України, який нещодавно очолив перспективний політик Павло Куц.
Молодий Народний Рух, харківський осередок

Коли був заснований Молодий Народний Рух на всеукраїнському і місцевому рівнях?

 - Молодий Народний Рух існує як такий після розколу, що стався в Народному Русі у 1999 році. Тодішній голова Всеукраїнського Молодого Руху В’ячеслав Кириленко та інші відійшли у розкол, тож створення рухівської молодіжки довелося розпочинати з початку.  

Стосовно Харкова, то історія рухівської молодіжки є складною та заплутаною. На жаль, багато разів молодь чомусь ішла не з керівництвом Народного Руху , а в інший бік. Але з 2006 року Молодий Народний Рух в нашому регіоні діяв постійно майже не змінюючись у своєму складі. Хіба що за останній рік змінився голова, і був трішки розширений склад проводу обласного керівництва. На всеукраїнському рівні організацію очолює Іван Крулько. Він є заступником Бориса Івановича Тарасюка, голови Народного Руху України. На обласному рівні з цього року очолюю я, Павло Куц. Перші установчі збори ХОО МНРУ відбулися 2006 року. Але тепер нам довелося робити це знову через певні юридичні негаразди. Ми є громадською молодіжною структурою при обласній партійній організації НРУ, і я є заступником голови крайової організації партії. Також багато моїх людей входить в провід обласного (крайового) Народного Руху. Молоді рухівці почали ставати районними головами.

Кого Ви вважаєте союзниками в національному середовищі нашого краю?

- Союзників багато. Головний наш союзник це харківська крайова організація Народного Руху України і Народний Рух України як такий. Інші союзники – молодіжні організації. Ми не можемо мати постійно одних і тих же союзників, бо сьогодні я можу назвати одних, а завтра з’являться інші. Ми співпрацюємо з тими, хто розділяє нашу ідеологію, програмні цілі і бажає працювати на благо української ідеї.

Які заходи проводить організація?

 - Ми проводимо мітинги, пікети, свої і ті, на які нас запрошують, а також тренінги, круглі столи, семінари і все що в наших силах. Беремо активну участь у молодіжному русі спротиву. Це щось на зразок Комітету Захисту України. Молодіжний Народний Рух теж туди входить, і є єдиною молодіжною організацією, яка увійшла туди в нашому регіоні.

Які програмові засади має МНРУ?

- Побудова сильної, демократичної України.

Що б Ви насамкінець хотіли повідомити читачам нашого сайту?

- Наша організація хоч і має тривалу історію, є досить таки молода. Хотів би запросити до нас тих, хто має бажання співпрацювати з нами. Управа Народного Руху працює постійно з 14 до 19. (Координати: nru.org.ua; mnr.org.ua, тел:705-05-02- управа, Проспект Правди 7, 23-під’їзд, 2-поверх.). У перший і перед останній четвер проводиться засідання проводу, де можна поспілкуватися з головою та іншими рухівцями.  

 - Дякую за розмову.

comments powered by HyperComments