Віктор Мішалов міцно поєднав себе з Україною і бандурою

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 27 серпня 2010, 21:16
Приїхавши до України з гастролями Віктор Мішалов намагається популяризувати гру на бандурі та забезпечити потрібними матеріалами тих, що почали навчатися цій справі. Видатний бандурист і народний артист України відвідав Ужгород, Мукачево, Лубни, Харків та ще кілька десятків міст України.
Віктор Мішалов міцно поєднав себе з Україною і бандурою

Україна для Віктора Мішалова є державою, за яку він постійно хвилюється і намагається чимось допомогти у сфері її культурницького та національного розвитку.

Бандурист не їздить лише дорогими потягами і залюбки спілкується з простими пересічними українцями. За словами Віктора Мішалова, цього літа у потязі він зустрів стареньку жіночку, яка відбувала покарання в концтаборі разом із його рідною бабусею. Бандурист був просто вражений від такої зустрічі.

Зараз майстер працює над написанням музики для бандури і перекладами деяких дум на англійську мову.

Віктор Мішалов є не лише бандуристом, а й дослідником кобзарства, композитором і диригентом. Народився 4 квітня 1960 року в Сіднеї (Австралія). Закінчив музичний факультет Сіднейського державного університету (1984р.), Сіднейський педагогічний інститут (1986р.) Із 1970 року вивчав гру на бандурі у П. Деряжного та Г. Бажула, а потім на стипендію Австралійської ради мистецтв у Північній Америці у П. Гончаренка. Продовжив навчання у Київській консерваторії з 1979 – 1984. Працював викладачем у школах Австралії, а з 1988 року в Торонто (Канада).

Із 1988 року є концертмейстером Української Капели Бандуристів ім. Тараса Шевченка. Засновник Канадської капели Бандуристів (1991р.), а від жовтня 1999 року – заслужений артист України. Нагороджений орденом “За заслуги” III ступеня у серпні 2009 року.
Концертував у Австралії, Європі та Північній Америці з сольними концертами на бандурі, а також у супроводі симфонічного оркестру.  

 

comments powered by HyperComments