Що читає молодь Харкова і які книги змінюють її світогляд

Жанна Титаренко  |  Четвер, 13 січня 2011, 12:14
У Харкові діє літературний осередок, основним напрямом діяльності якого є популяризація читання як способу життя. Крім літературних зустрічей і конкурсів, мешканці міста започаткували створення якісної бібліотеки.
Що читає молодь Харкова і які книги змінюють її світогляд

2011 рік розпочався з «Літературного бомбардування», яке відбулося 12 січня в приміщенні книгарні «Є». Учасники заходу принесли саме ті книги, які вплинули на їх світогляд і спосіб життя. Після коротеньких розповідей про враження від прочитаного майже кожна книжка знайшла нового читача, тобто відбувся обмін.

Нову хвилю вражень зараз створюють твори Альбера Камю, Кобо Абе, Йосипа Бродського, Де Сад Жюстін, Стівена Кінга, Еріха Фрома, Мішеля Уельбека, рідкісні видання хрестоматій з літератури, описи психологічної поведінки людини і наукова фантастика.

«Літературне бомбардування» супроводжувалось різними конкурсами і розповідями цікавих епізодів з життя відомих письменників. Переможці отримали солодкі призи за читання книжок Нобелівських лауреатів у галузі літератури.

Літературний осередок також слідкує за виходом у світ нових книжок сучасних письменників, міжнародними конкурсами і фестивалями. Дехто вже встиг прочитати твори останнього лауреата Нобелівської премії в галузі літератури 2010 року Маріо Варгаса Льйоса.

Аби полегшити доступ до рідкісних книжок і періодичних видань, літературний осередок започаткував створення якісної бібліотеки. Кожен охочий може долучитися до цієї справи. Для цього необхідно придбати один цікавий журнал, прочитати його і принести до бібліотеки (приміщення кінотеатру "Боммер"). Після цього, Ви отримаєте право протягом одного місяця читати будь-які інші журнали. Кількість читачів постійно збільшується.

Обмін книжками відбувається інакше. Їх просто передають з рук в руки і повертають власнику.  

 

comments powered by HyperComments