Мешканці Харкова почули живе виконання нового диску класичної музики

Жанна Титаренко  |  Субота, 15 січня 2011, 01:12
Сонати Й. Баха у виконанні Ігоря Чернявського і Станіслава Калініна вирізняються витонченою майстерністю й оригінальністю поєднання органу та скрипки.
Мешканці Харкова почули живе виконання нового диску класичної музики

Високі почуття виконавців і слухачів нічим не перечили високому і вічному. Адже Й. Бах був християнином і намагався передати свою віру в музиці, яку грав на різноманітних інструментах.

На концерті прозвучали перші шість сонат Й. Баха. Слухачі були в захваті. Овації лунали доти, доки музиканти не вийдуть із-за куліс ще раз. Живі квіти і щасливі людські обличчя створили атмосферу піднесення та прояв великої зацікавленості до високого мистецтва.

А наприкінці концерту слухачі отримали задоволення від звучання класичної музики у супроводі світлової анімації. Прожектори наносили на стіни органного залу не лише абстрактні зображення, а й достатньо чіткі контури різних предметів і декорацій. Глядачі час від часу спостерігали, як стіни залу покривались зображеннями каміння і різьбленого дерева. У такий спосіб створювалось відчуття того, що Ви сидите всередині старовинного замку і слухаєте чудову музику того часу.

Такий сюрприз супроводжувався грою Станіслава Калініна на органі. У такій атмосфері досить добре відчувалось одне: слухачі не хочуть прощатися з виконавцями і покидати зал. Багато людей зацікавилося новим диском і запитували, де і як можна придбати таку чудову музику. Але електронні носії ніколи не зможуть замінити звуки скрипки, що звучить у великому залі. Тому найбільше задоволення може принести лише жива гра, а точніше кажучи концерт класичної музики. 

 

comments powered by HyperComments